marți, 30 mai 2017

Jurnal de bucătărie .. Desert rapid sănătos

       
Arhivă personală

     Se apropie vertiginos Ziua Copilului, urmată fiind de Rusalii care vin cu un weekend prelungit. Prilej de sărbătoare pentru toată lumea. Şi cum bine ştim, orice sărbătoare e musai să fie cu ceva dulce, nu pot să nu vă vin în ajutor cu o reţetă delicioasă. Nişte bombiţe ideale şi pentru cei care au intoleranţă la gluten, în ziua de azi, tot mai multă lume suferă de această afecţiune. Reţeta este foarte simplă, o variantă mai sănătoasă a celebrei prăjituri Zserbo. Este atât de simplă încât o puteţi pregăti împreună cu copilaşii voştri. Nu vă mai ţin pe jar, vă spun repede repejor ingredientele :
 Aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

  • 150 gr biscuiţi măcinaţi (de preferat fără gluten)
  • 100 gr miez de nucă măcinată
  • 120 gr gem (eu prefer de caise, făcută în casă să fiu sigură că nu are zahăr)
  • 1 lingurinţă esenţă de rom
  • Opţional o linguriţă de îndulcitor
  • Pentru glazură
  • Ciocolată de menaj  (dacă găsiţi fără zahăr este ideal)

    Într-un bol mai mare, se adaugă toate ingredientele, se prelucrează bine, după care se formează nişte bombiţe, exact ca şi la rafaello. Bombiţele obţinute se pun în frigider pentru o oră. După o oră, topim ciocolată pentru glazură şi învârtim bombiţele în glazură. Opţional puteţi pune nişte nucă măcinată peste bombiţele obţinute.

Sănătos şi delicios.
Aştept pozele şi părerile voastre după ce aţi încercat!
Poftă bună la sănătate!

Despre mine .. la un alt nivel

Sursă foto : Pinterest      Bine te-am regăsit, azi am ales să vorbesc un pic despre mine, dar nu din perspectivele pe care probabil le...