sâmbătă, 12 noiembrie 2016

Ce simți când nu mai simți nimic ..,

Despre...ce simți când nu mai simți nimicAm ales să vă spun povestea mea, inspirată de multe alte femei curajoase cărora le -am citit blogurile zilele trecute. Femei pe care deși nu le cunosc personal, au trăit aceeași poveste ca și mine. Aceste lucruri nu le știu nici cei mai apropiați mie, poate le- a fost teamă să mă întrebe, poate nu au vrut să știe cum e când nu mai e nimic?! Nu știu..
Ne întoarcem un pic în anul 2015, când pentru prima dată în viața mea , ce e drept pentru o perioadă foarte scurtă am avut privilegiul de a fi graviduță.
Era un amalgam de sentimente atunci în sufletul meu, știam de fibrom care era un risc major pentru cel mic și implicit și pentru mine.Puteam naște la 6 luni sau uterul să cedeze oricând, fbromul având 12cm . A fost un băiețel, eu așa am simțit atunci și și acum , avea și nume:) urma să-l cheme Yannis, dacă atunci în acea zi Sfântă de sărbătoare nu ne-ar fi părăsit.
15 august .... am avut nenorocul pe lângă suferința prin care treceam să găsesc și personal nepregătit la maternitate. Nici până atunci nu am fost fan maternitate, în clipa aceea am decis clar !!?Era într-o zi de duminică, luni urma să îi auzim inimioara! Poate e mai bine așa!
Rănile sufletului se-nchid cel mai greu, nimeni nu știe prin ce treci, ce simți!
Momentul pierderii, nu a avortului, a pierderii.. îmi va rămâne întipărit în minte toată viața..
Despre aceste trăiri, sentimente nu m-a întrebat nimeni niciodată, deși aș fi vorbit deschis, pe mine m-a durut că nu am avut cu cine vorbi, deși știu că nu sunt singura care a trecut printr-o asemenea piedere, doar că multe femei nu vorbesc despre aceste trăiri din teamă , din frica de a nu deveni vulnerabile în fața celorlalți.
Rămâi goală pe interior, rămâi singură cu trăirile tale, te lupți cu lacrimile când vezi un copil mic, hăinuțe de copil, dar lucrurile acestea le înțeleg doar femeile care știu despre ce vorbesc pentru celelalte oricum nu contează!

vineri, 11 noiembrie 2016

Despre .... Ce ne facem cand nimeni nu crede in noi?               ” Când îți dorești ceva cu adevărat tot  Universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău”
adică, cică, așa se spune ! Dar Tu, Om, Femeie, muritoare de rând, ce te faci când te trezești singură în lupta Ta cu ceilalți?
            Începi cu pași timizi, să îți deschizi aripile spre noi orizonturi, orizonturi care până acum nici nu știai că există, iar acum îți dorești  cu toată ființa ta, să le descoperi, să le vezi, să ți le însușești.
Toți din jur îți spun că nu poți, că nu ești capabilă, că nu e de tine, că oricum e un moft de moment, ei bine ! Țin să vă anunț, pe această cale ! Nu, nu este ! este ceea ce îmi doresc de la viață!! De la viața mea !!!! Și aici cred că am pus punctul pe i :)
           Mă bucură enorm, când primesc câte un mesaj, sau mă întălnesc cu câte o cunoștință pe stradă și sunt   întrebată cum am reușit, sau îmi arată fetele  câte o poză cu smoothie făcut de ele, doar pentru că le -am inspirat eu! EU!!! care nu credeam că voi putea fi un model vreodată pentru cineva !              
               Sunt la începutul drumului dar , nu mă vor opri comentariile acide despre soțiile care ar trebui să stea la cratiță, nu în sala de fittness, nu mă vor opri comentariile despre faptul că în loc să îmi văd de întemeierea unei familii, mă fascinează cele 20 de kg pe care am început să le ridic, da mă fascninează genuflexiunile cu greutăți, (chiar dacă fiind la început le fac mai greu și mai timid spre enervarea antrenorului :P), mă fascinează că mă autodepăseșc la fiecare antrenament. Mă fascinează combinațiile sănătoase de mâncare , pe care  le încerc mai nou, mă fascinează tot ce este acum nou în viața mea.
             Șiiii ceea ce mă face să fiu de neoprit este rezultatul analizelor medicale !!!! Perfect sănătoasă !! Bye bye anemie, nici o urma de colesterol, glicemie..... nici o urmă de fibrom !! Uterul și-a recăpătat valori normale !!
           Așa căăăăăă..... sunt, mulțumesc frumos foarte bine !!!! Și de neoprit :)
Asta vă doresc și vouă !!!!!
       

Pasiune, pune pasiune!

          „Numai o pasiune puternică, unică, nezdruncinată dă preţul adevărat vieţii.” Liviu Rebrean u       Pasiune, pune pas...