vineri, 7 iulie 2017

1 an de blogging ....

I adore - that you adore - this about me.:
Sursă foto: Pinterest

Yuppi Yey!!
Azi blogul meu  "Pasiune veche în straie noi",  împlineşte 1 anişor!!! 

     Totul a început când am descoperit cât de bine îmi face să vorbesc despre anumite lucruri care mă preocupă,  lucruri care îmi plac, care mă deranjează, care mă motivează.
     Ideea blogului a venit în urma căutărilor mele zadarnice de a vorbi deschis despre problemele de sănătate pe care le întâmpină o femeie.
       Am început timd cu paşi mărunţi, m-am înscris în competiţia SuperBlog unde am vrut să văd cât pot, să văd părerea unor străini despre ceea ce scriu. Am rămas profund impresionată, am ajuns pe locul 37. M-am ambiţionat şi mai mult!
      Îmi place ceea ce fac, scriu din pasiune, încă sunt la început de drum, sper să ajung cât mai departe, sper la cât mai multă inspiraţie, cât mai multe colaborări, cât mai multe articole.
     Vă mulţumesc din suflet celor care aţi fost alături de bloggul meu pe parcursul acestui an!
    Vă mulţumesc că mi-aţi citit cele 122 de articole! Nu scriu pentru a primi un like!!!
    Scriu pentru suflet din suflet!
   Sper ca în anul următor să ating cât mai multe suflete!!
    Happy happy blogging!!!!

miercuri, 5 iulie 2017

Eşti bine, acolo unde eşti?

Just a question… - elbosquedecaperucitaverde:
Sursă foto: Pinterest

   Te-ai întrebat vreodată dacă îţi este bine acolo unde eşti acum? Sau faci parte din categoria - lasă că merge aşa-.
  Nu ştiu cu cine semăn, dar nu mi-a plăcut niciodată să stau acolo unde nu m-am simţit bine. Fie că a fost vorba de o relaţie, de o prietenie, de un loc de muncă. Consider că acolo unde chiar eşti bine, trebuie să te simţi în largul tău, oamenii din jur să te accepte aşa cum eşti, nu să îţi impună standardele lor, să nu te îngrădească, sau să te tragă în jos cu mediocritatea lor. Acolo unde eşti bine, nu trebuie să te ascunzi, acolo unde îţi este bine mergi cu drag, faci cu drag fiecare lucru.
Nu înţeleg şi am ajuns la concluzi că nici nu voi mai încerca să îi înţeleg pe cei care se plâng că nu le este bine, în pielea lor, dar nu fac nimic pentru schimbare. Se complac în diverse relaţii care nu îi ajută deloc să se dezvolte, ba din contră, se complac în căsnicii care nu au nici un drum împreună, se complac în situaţii care duc direct spre pierzanie, în relaţii de prietenie care se bazează pe falsitate. Dar nu fac nimic, stau ca şi cum ar avea cel puţin 9 vieţi ca şi pisica şi li s-ar mai acorda o şansă să facă totul aşa cum şi-ar dori defapt.
Probabil sunt percepută drept "nebună" când spun ce îmi doresc de la viaţă, că îmi doresc profesie din pasiune, că îmi doresc să mă dedic mult mai mult celor 2 pasiuni care au intrat în viaţa mea. Dar credeţi-mă, e atât de bine să fii diferit. Să nu faci parte din turmă! Să ştii că tu poţi mai mult. Să ştii că dacă îţi doreşti schimbarea, ai lângă tine omul care te susţine, - recunosc la început a fost mai reţinut, acum însă mă susţine cu toată puterea lui.
   Tu te-ntrebi dacă ţi-e bine? Faci ceva pentru tine? Faci ceva să ai o viaţă mai bună, să te trezeşti dimineaţa mulţumit pentru tot ce ai?
   Tu, eşti bine acolo unde eşti? Eşti adultul care ai visat să devii?

marți, 4 iulie 2017

Şoferi din naştere?!

    Funny Pictures Of The Day – 87 Pics:


    Mnoh cum să încep eu oare, acest articol care "coace" în sufleţelul meu cam de o lună de zile de când am intrat din nou în rândul şoferilor.
    Ca să nu fiu claxonată şi să o ştiu pe mama în siguranţă, că nu sughiţă draga de ea la tot pasul, am pus pe maşină semnul acela care indică faptul că la volanul distinsei maşini se află o persoană care ar vrea să ajungă din punctul A în punctul B, aşa probabil mai stângaci pentru început, dar cu toată bunăvoinţa şi atenţia de a nu greşi. Nu mă declar o fast and furios lady, dar nici melcişor nu sunt,  Şi totuşiiiii!!!
   Se află cam în fiecare zi câte un domn sau doamnă care nu are răbdare să aştepte la câte un indicator de cedează ci ambalat (ă) mă ocoleşte se uită insistent la mine şi ţâşneşte pe lângă mine, de parcă ar fi normal gestul său. Alt specimen, ca altfel nu-l pot numi mă depăşeşte la intrarea în sat cu 10 paşi înaintea insuliţei de la intrare (stai liniştit băiatule, că te-am reţinut) !!!
     Sunt aşa mai curioasă din fire şi aş vrea să îi întreb pe aceşti şoferi dacă au ieşit cu abilităţile de conducere din faşă?  Stăm ca stanele de piatră în faţa unui accident, miraţi, uimiţi, iar la 10 minute ne continuăm drumul la fel de haotic, la fel de fără răbdare, fără grijă, fără respect. Toată stima şi respectul celor care în momentul în care au văzut  că mi s-a oprit motorul (e pe benzină maşina, mnaoh ce să-i fac) au avut bunul simţ de aştepta 2 secunde, fără să apese insistent claxonul, fără semne indecente şi priviri lungi.
   Consider că este loc pentru fiecare, cu toţii vrem să ajungem undeva că doar nu ne urcăm la volan doar de plictiseală (sau cine ştie!).
 Oare ar costa ceva să fim atenţi? Sau avem răbdare şi să îi încurajăm pe cei care sunt la început de drum?
Nu să încercăm să-i intimidăm, să îi descurajăm doar pentru că noi, am uitat de unde am început, am uitat că nu ne-am născut cu volanul în mână!!
    Stimaţi şoferi nerăbdători, am o vagă idee, că la un moment dat soţia, copilul dvs va fi în situaţia mea, vor fi începători, ia gândiţi-vă ce veţi spune voi, când cineva se va comportacum vă comportaţi voi acu? 

Pasiune, pune pasiune!

          „Numai o pasiune puternică, unică, nezdruncinată dă preţul adevărat vieţii.” Liviu Rebrean u       Pasiune, pune pas...