joi, 4 mai 2017

Poftă bună la sănătate!

    Făceam parte din categoria persoanelor care niciodată nu au timp pentru micul dejun. Asta până am conştientizat că efectiv am timp pentru ce îmi doresc să am timp. Luam în drum spre serviciu un covrig şi mă miram de ce pe la ora 10:00 mă apuca o foame că eram în stare să mânânc un pui întreg, ehh nu chiar, dar aşa se spune. Mă confruntam cu stări de rău, constipaţie, nu mă puteam concentra chiar deloc, îmi tremura tot corpul. Îmi puneam fel şi fel de diagnostice,dar niciodată nu mă gândeam să schimb meniul sfânt de covrig pe care l-am urmat mai bine de 3 ani.
    O dată cu schimbarea stilului de viaţă sănătos, am început să conştientizez cât de mult contează ceea ce mănânc la prima oră. Acum când am fost învăţată cum să mănânc, la ce intervale şi cam cum să arate o porţie de mâncare, am început să experimentez tot felul de reţete.
Vă prezint două idei de mic dejun pe care le puteţi prepara în doar 10 minute. Sunt gustoase, delicioase şi saţioase.
Sandwich verde, este atât de uşor de preparat.
Aveţi nevoie de 2 felii de pâine integrală toaste prăjite
 2  frunze de salată verde
2 felii de telemea sau mozzarella
2 felii de avocado
2 felii de castraveţi
1 linguriţă de ulei de măsline (se pune peste feliile de pâine cât sunt încă fierbinţi)
Pastă de ou
Aveţi nevoie de 
2 ouă fierte
3 fire de chives (arpagic)
jumătate de avocado, indicat ar fi cât mai copt
zeama de la o jumătate de lămâie
sare, piper
Se amestecă toate ingredientele şi se servesc cu pâine integrală toast prăjită

Este simplu şi uşor să îţi găteşti sănătos, trebuie doar să ai voinţă. Nu o faci pentru nimeni, doar pentru tine, aşa că nu mai aştepta şi nu mai căuta scuze!  

Care este micul tău dejun preferat? 

marți, 2 mai 2017

Dincolo de minus 12 kilograme

      Ce am învăţat pe parcursul acestei transformări ? Disciplină, foarte multă disciplină. Atât la antrenamente, cât şi în bucătărie. Am descoperit în mine, o ambiţie izbitoare, de care nu credeam că dispun. Fata tatii, care era absolvită mereu de absolut orice muncă fizică prin casă, sau în jurul blocului (mă refer la activităţi gen, dus gunoiul, sau mers până la abc), a descoperit că poate ! Disciplina aceasta, m-a făcut să îmi cunosc limitele, iar dacă le încalc să suport consecinţele şi chiar să îmi pară rău pentru abaterea făcută.
  • Dincolo de minus 12 kilograme, am descoperit un om care a început să se iubească şi nu, nu mă consider deloc egoistă, că am început să mă pun pe primul loc.
  • Dincolo de minus 12 kilograme, am început să îmi depăseşc limitele personale. Atât la antrenamente, cât şi în viaţa de zi cu zi. Da, am mers la antrenament şi în ziua de Revelion şi de 1 Mai, nu, nu sunt "dusă", ci ştiu care îmi sunt priorităţile. 
  • Dincolo de minus 12 kilograme am început să pun suflet în fiecare antrenament, ba chiar să îmi depăşesc limitele personale (bine, asta e părerea mea, pe domn antrenor mai bine nu-l întrebăm :)))
  • Dincolo de minus 12 kilograme, am început să pun bazele unor proiecte de suflet, despre care în urmă cu un an de zile nici nu visam.
  • Dincolo de minus 12 kilograme, mi-am dat seama ce mi-aş dori să fiu când voi fi mare :D

Inspirational Quote about Life and Having Goals - Visit us at InspirationalQuotesGazette.com for the best inspirational quotes!:
Sursă foto: Pinterest

  •       Dincolo de minus 12 kilograme, vreau să vă spun că se poate, trebuie doar să vrei şi să ştii de cine să asculţi. Am învăţat că dacă pentru mine contează cu adevărat ceea ce mi-am propus nu voi găsi nicio scuză, nicio portiţă de evadare. Voi fi acolo trup şi suflet la fiecare pas care duce spre cea mai bună versiune a mea. 
  • Dincolo de minus 12 kilograme mă simt un om liber, care a început să vadă culorile vieţii
  • Dincolo de minus 12 kilograme am început să cred că pot , că sunt în stare
  • Dincolo de minus 12 kilograme, sunt mândră de realizarea mea, şi cele 12 kilograme pierdute nu se referă la corpul obţinut şi ci la mult mai mult. Se referă la tot ce ţine de putere, ambiţie, dorinţă, poftă de viaţă, încredere în sine, sănătate, stare de bine, zâmbăreală mai multă şi stare şi gândire pozitivă!!

 P.S Chiar aşa, tu ce ai făcut azi pentru tine?

Pasiune, pune pasiune!

          „Numai o pasiune puternică, unică, nezdruncinată dă preţul adevărat vieţii.” Liviu Rebrean u       Pasiune, pune pas...