miercuri, 12 iulie 2017

Ai un gram de nebunie?


Imagini pentru little crazy

 Bine te-am găsit,
Probabil te va mira titlul acestui articol, dar cred că reprezintă cel mai bine, subiectul despre care vreau să îţi vorbesc azi.
Când la 30  de ani, ai o  viaţă cât de cât normală, liniştită, totul este perfect aşa cum este, nu mai ai mari aşteptări de la viaţa ta, locul de muncă pe care-l ai, îl consideri unul perfect până la pensie (am observat că oamenii au o uşoară tendinţă de a cataloga bugetarii, de aceea nu mă prea laud cu asta), dar să revenim. Ai căsuţa ta ridicată din propriile ruini cu propriile tale forţe, soţul e lângă tine de 7 ani, lipseşte elementul minune, dar în rest totul este P-E-R-F-E-C-T!! Aşa consideri TU, apoi viaţa îţi dă o palmă peste ceafă şi brusc te trezeşti. după o anestezie totală de 2 ore.... la o altă viaţă! La un nou început, la o nouă şansă. La noi vise, aspiraţii, speranţe.
   Dar la 32 de ani, ce te face să îţi doreşti aceste lucruri? Îţi spun eu! Un gram de nebunie, un gram de ambiţie, un gram de disciplină şi din nou un gram de nebunie! Toate acestea pornesc din tine când vezi viaţa cu alţi ochi, când ceea ce ai fost până în urmă cu un an de zile nu îţi mai ajunge, când conştientizezi că defapt nu eşti bine acolo unde eşti, că defapt drumul tău este altul. Gramele mai sus amintite te duc tot mai mult spre visul tău, tot mai aproape de reuşite de satisfacţii.
 Gramul de nebunie te duce tot mai sus !! Şi este un sentiment U-N-I-C!! De unde disciplina? Cum spunea soţul meu într-o zi, eşti înconjurată de pompieri, normal că l-ai deprins! Mda, de la soţ la antrenor, de la prieten la naş la instructor auto! Pompieri cu disciplină, atunci te miri de unde?
   Dar gramul de nebunie, de ambiţie? Din suflet!! Din suflet, pentru că altfel m-aş pierde pe un drum care nu este al meu, un drum care nu duce nici unde.
   Tu ai gramul de nebunie, în suflet?

luni, 10 iulie 2017

6 luni - 6 realizări

     În noapte de Revelion, marea majoritate a lumii, îşi întocmeşte cu grijă şi sârguinţă lista aceea magică, care mai apoi ajunge într-un colţ uitat al camerei şi toate dorinţele şi făgăduinţele se pierd pe parcursul celor 12 luni, ca mai apoi la următoarea cumpănă dintre ani, să o luăm de la capăt.
    Mi-am propus să încerc să realizez măcar jumătate din cele trecute pe listă, până acum m-am descurcat de minune zic, ba chiar m-au autodepăşit.
Dar să o luăm cu începutul: 
1.Am apărut pentru prima dată în viaţa mea într-o revistă . Slab sau Gras mi-a oferit şansă de a le povesti şi altor femei cum se poate să slăbeşti frumos şi echilibrat fără pastile, fără înfometare. Cu o doză de ambiţie şi oamenii potriviţi în jurul tău.

2. Am participat pentru prima dată la un concurs pentru bloggeri din toată ţara şi am fost finalistă. Am vrut să îmi testez limitele, să văd dacă ceea ce scriu este şi pe placul altora şi a fost! Am primit note între 8 şi 9.70.

3. Am început să îmi fac propriile meniuri (iniţial cu ajutorul d-nului antrenor) iar acum singură. Sunt atât de mândră de mine! În fiecare zi ştiu exact ce urmează să mănânc, bine sunt om, am şi eu unele zile de excepţie pe care apoi le regret :D dar despre acest aspect am să vă povestesc altă dată.

4. Am ieşit din zona mea de confort. După 10 ani, am acceptat să merg la munte, dar nu, nu pentru distracţie ci la bootcamp!! Adicălea am fost şi.... am fugit în aer liber!! (nu hamstereală, ci fugă pe bune) cam 3-4km/zi/3zile. Am avut un singur mini-abandon căci operaţia şi-a spus cuvântul.

5. Am început să conduc, după o pauză lungă de 10 ani. Asta Da ambiţie pe capul meu.

6. Am avut controlul anual pentru munca depusă. Am primit felicitări!! Nu am primit nici o măsură de remediere, nimic. Sunt un ofiţer bun :D Chiar dacă uneori sunt al naibii :D 

    Urmează încă 6 luni sper să fie la fel de productive, la fel de pline de reuşite!

Tu cum stai cu bilanţul pe cele 6 luni care au trecut?
Care au fost realizările tale cu care te mândreşti?
Ce ai făcut în cele 6 luni pentru viaţa Ta? Pentru visul TĂU? 
Diary of a medical student tumblr
Sursă foto: Pinterest

Pasiune, pune pasiune!

          „Numai o pasiune puternică, unică, nezdruncinată dă preţul adevărat vieţii.” Liviu Rebrean u       Pasiune, pune pas...