joi, 3 august 2017

Studentă la 32 ..

    Da, da, aţi citit exact - perfect- bine. Doamna Cozma este proaspătă studentă. Ei, nu că nu aş fi fost în tinereţile mele. Dar atunci mi-au trebuit Ştiinţe Juridice. Ei bine,după 14 ani de la absolvirea liceului, ţin neaparat să punctez, profil biologie-chimie....deci după atâta timp, m-am întors la începuturi.
   Totul a început atunci când a început transformarea mea. Mi-au plăcut cărţile citite, mi-au plăcut reţetele încercate, mi-a plăcut că pot să îmi fac singură meniul, în aşa fel încât să mă menţin de mai bine de un an la kilogramele actuale, m-au surprins plăcut mesajele primite prin care mi se cerea sfatul, ajutorul.
     Am spus de ce nu?! De ce să nu încerc să fiu un exemplu demn de urmat şi în acelaşi timp şi o persoană care ajută. Dar ajută ştiind ce spune, nu doar din experinţe proprii! Consider că eşti un exemplu bun de urmat, dacă ştii exact despre ce vorbeşti şi nu dai sfaturi după ureche. Nu faci afirmaţii pe ceea ce ai constatat tu, fără să ai o bază solidă de cunoştinţe în domeniul nutriţiei.
      Aşadar şi prin urmare, din septembrie, pe băncile Facultăţii de Medicină, la Nutriţie şi Dietetică, voi încerca să învăţ cât mai multe, să ajung ceea ce îmi doresc.  
 Sper să am destulă ambiţie până la capăt!
Dacă aveţi un vis, luptaţi pentru el! Satisfacţia este imensă!
And thats when u kiss his sorry ass gdbye and go towards greater stuff! Never regretted having done so!
Sursă foto : Pinterest

luni, 31 iulie 2017

Pasiunea serialului în două cuvinte: Siviero Maria

     De când mă ştiu sunt pasionată de seriale siropoase. Bineînţeles marea majoritate a serialelor urmărite de mine sunt seriale despre femei de succes care au pornit de jos şi prin forţe proprii au reuşit să devină nişte doamne cu renume în societatea în care trăiesc.
Serialul care mi-a plăcut în ultima perioadă cel mai mult este "Lipstick Jungle"- un serial care prezintă povestea a trei femei, care se-mpart uneori cu brio, alteori mai puţin între carieră şi viaţa de familie.
Nico Reilly este editor şef la o importantă revistă de modă, Wendy Healy  este preşedinte la Parador Pictures, iar Victory Ford designer de renume. Povestea lor seamănă cu povestea fondatorului Siviero Maria, Guglielmo Visani care şi-a dorit ca reţetele vechi şi metodele de preparare a îngheţatei tradiţionale italiene să fie păstrate şi duse mai departe. Fiecare gelato este unic pentru că este pregătit unic de mâinile maeştrilor gelatieri, la fel ca cele 3 protagoniste, unice în felul lor însă doar împreună reuşesc să reprezinte un întreg.
Dacă ar fi să le identific pe protagoniste cu câte un gust, fiecare s-ar încadra perfect în descrierea unui  gelato cremos.
Nico Reilly are personalitatea unui gelato cu gust de Panna Cotta, cu sirop de caramel.
Wendy Healy se identifică perfect cu un gelato Affogato All Amarena cu sirop de vişine şi decorat manual cu vişine confiate.

Victory Ford, designerul serialului reprezintă combinaţia ideală din care rezultă gelato cu gust de Tiramisu.
Nici nu o mai lungesc, mă duc să îmi pregătesc o combinaţie de gelato şi să apăs butonul play pentru o după amiază perfectă.

Pasiune, pune pasiune!

          „Numai o pasiune puternică, unică, nezdruncinată dă preţul adevărat vieţii.” Liviu Rebrean u       Pasiune, pune pas...