sâmbătă, 19 noiembrie 2016

Femeia

” Femeia învinge tot, apoi plânge” - G. Vieru

          Pornind de la acest citat, care mi-a pătruns în suflet din prima clipă în care l-am citit, analizând situația femeilor din jurul meu, primind în ultima perioadă tot mai multe ”sfaturi” cu privire la ceea ce ar trebui să fac eu ca și nevastă am decis să dezbat aici cu voi, ce înseamnă defapt femeia.
            Suntem atât de fragile și vulnerabile în fața voastră, iar voi , bărbații știți atât de bine să profitați de acest lucru. Suntem, până când ne cade și noua vălul acela roz din fața ochilor și realizăm că defapt suntem mult mai puternice decât vă puteți voi imagina. Suntem setate să credeți voi că nu putem face nimic fără voi ! eeeeehhh, și încă câte !!
             Faptul că Doamne Doamne ne-a făcut femei, nu și nu și nu ! înseamnă că trebuie să stăm ca mutele în fața voastră, că trebuie să vă dădăcim și vă așteptăm cu 7 feluri de mâncare pe masă, ca deh.. vezi doamne, sunteți bărbați ! Nu !!! Eu chiar cred în egalitatea dintre noi ! Și cu bune cu rele cum o fi bărbatu' meu , dacă îi este foamne, apoi își face singur, nu stă să ajung eu să îi pun o farfurie în față, ba mai mult, mă ajută și la curățenie că nu îi cade nici lui verigheta.
           Multe, multe femei, frumoase , deștepte se complac în anumite situații doar pentru că se tem, să nu rămână singure, se tem de ce  urmează, se complac în căsnicii demult stinse. Suntem femei, suntem puternice, oricând putem renaște din propria cenușă, nu o dată, nu de două ori, de mii de ori, doar că trebuie să credem în noi. Noi, doar noi putem să ne ambiționăm, să ne întărim!
            Văd multe femei care după ce sunt mame, nu li se mai spune pe nume, devin ”mami” și pentru soț (dați cu pietre, spuneți din nou că nu știu,  că nu am copil, etc.. etc...) dar FEMEIE !!! ești femeie, ai o identitate, ai o viață !!!
             Avem nevoie de afecțiunea, de iubirea, de tandrețea unui bărbat, dar nu înseamnă  că devenim sclavele căsniciei, nu înseamnă că trebuie să ne pierdem identitatea și să devenim nevastă, și nu femeie.
                  Așa că dragele mele, haideți să fim spectaculoase, ambițioase, frumoase ! Pentru noi , pentru că merităm !!!
         
       
           
         

joi, 17 noiembrie 2016

Fericirea

Ce înseamnă pentru noi defapt fericirea?
De ce o cautăm mereu la alții?
De ce când suntem întrebați dacă suntem fericiți ezităm să răspundem?
De ce nu încercăm singuri, să ne creeăm propria fericire?
În ultima vreme am văzut tot mai multe postări în care cunoștințe scriau despre lipsa fericirii.  Am început și eu să mă gândesc oare pentru mine ce înseamnă? 
Și am realizat cu tristețe că și eu îmi ”agăț” fericirea de alte persoane. Oare chiar nu putem să fim fericiți singuri (aici nu mă refer fără parteneri de viață), ci efectiv la fericirea noastră individuală. Să fim fericiți că suntem sănătoși, că vedem în fiecare dimineață lumina zilei, că avem unde merge la serviciu (chiar dacă de cele mai multe ori ne-am da demisia pe loc), să găsim motive să zâmbim mai des. Să privim păsările în zbor, să ne bucurăm de o ciocolată caldă, de o carte bună, de un zâmbet, de o reușită personală. Să încercăm să nu agățăm fericirea noastră în gâtul celui de lângă noi, probabil pe el îl face fericit altceva și ... atunci ne întristăm considerând că noi nu însemnăm nimic pentru acesta.
 Când defapt.. este și normal. Mi-a luat ceva vreme și mie să înțeleg pe cel de lângă mine de ce nu-l fascinează reușitele mele din ultima perioadă, timp în care eram tristă cu gândul de a renunța, până ce am început să înțeleg că el oricât ar ține la mine, nu va fi fericit pentru ceva ce pe mine mă face fericită. Este normal !
Fericirea este un lucru individual ! Este o stare sufletească intensă. Eu voi încerca să îmi găsesc fericirea în orice lucru mărunt care îmi vine în cale, pentru că doar așa voi găsi și pacea interioară, atât de vitală.
Avem atâtea motive să fim fericiți , iar noi ne facem că nu le vedem. Să fim fericiți că trăim, că suntem sănătoși, că avem părinți, soți, copii, loc de munca, o casă, o pasiune, o pisică, un câine .....și lista ar putea continua !
Fericirea noastră depinde doar de noi și nu ar trebui să permitem nimănui să ne-o ia !!!
Așa  căăăă .... fericire maximă !!!
Pe tine ce te-a făcut azi fericit?

Pasiune, pune pasiune!

          „Numai o pasiune puternică, unică, nezdruncinată dă preţul adevărat vieţii.” Liviu Rebrean u       Pasiune, pune pas...