sâmbătă, 20 mai 2017

Jurnal de bucătărie ...Mic dejun sănătos

"Trebuie să mâncăm ca să trăim, nu să trăim ca să mâncăm" - Moliere


Arhivă personală

     Micul dejun a venit un ritual bine întipărit în viaţa mea de zi cu zi. Variază în funcţie de dorinţele culinare, de programul pentru ziua în curs, dacă merg la antrenament mănânc mult mai consistent.
     De când îmi pregătesc mâncarea după un anumit meniu bine pre-stabilit, cam ştiu ce va urma ziua următoare şi uneori aştept cu entuziasmul unui copil dimineaţa să pot savura micul dejun favorit.         
Auzisem despre avocado, mult şi bine, dar nu m-am încumetat niciodată să-l încerc. Asta până ce am descoperit o reţetă care îmi surâdea, ca mai apoi să o personalizez după gustul meu.
       Reţeta mea este în felul următor,  pentru 1 porţie care este suficientă pentru 2 felii de pâine toast prăjite:
Aveţi nevoie de următoarele ingrediente:
  • 2 ouă
  • 1 avocado copt
  • câteva fire de chives - arpagic-sau codița de la ceapă verde- sau o ceapă roșie mică
  • 3 frunze de mărar
  • sare, piper după gust
  • 3 frunze de salată proaspătă
Se fierb 2 ouă, tari, se lasă să se răcească.
După ce s-au răcit, ouăle se dau pe răzătoare, se  amestecă cu avocado pisat cu furculiţa, se adaugă sare şi piper după gust.
     Se toacă mărunt, ceapa, mărarul și frunzele de salată. Se amestecă toate ingredientele, se prăjesc 2 felii de pâine integrală toast și se poate servi micul dejun super sănătos. De data aceasta am optat și pentru niște felii de ardei gras roșu. Este un festin culinar la cel mai înalt nivel.
                                                       
Arhivă personală
         Care este micul vostru dejun preferat?
P.S Aștept rețete sănătoase încercate de voi
Poftă bună la sănătate!miercuri, 17 mai 2017

3 ani la bine dar mai ales la greu

JURNAL DE NUNTĂ A LA COZMA FAMILY 


17 mai 2014 , ora 07:30 programare la machiaj, ne trezim cu dimineaţa-n cap, nu că nu ne-am fi culcat pe la 2, dar mnah, o licărire de fericire apare pe chipul meu când văd că afară soarele îşi arată primile zâmbete, asta după o săptămână plină cu inundaţii. Datorită vremii mi-a zburat caleaşca şi planul meu de a fi o adevărată prinţesă.
Ora 09:00 programare la coafor, doamna Cozma a optat pentru un coc şi un voal nu tocmai obişnuit, săraca coafeză a stat câteva minute bune să reuşească să îmi fixeze minunea, în poze semăn cu un brontozaurus adevărat.
Ajungem acasă, soarele încă este unicul stăpân pe cer. Mă pun să îmi aranjez curtea pentru a putea primi invitaţii, totul este pregătit. Mirele cu mari emoţii aştepta momentul întâlnirii, când sunt sunată  de unul dintre muzicanţi cu o voce nu tocmai plăcută la ei plouă de le rupe. Nici la noi situaţia nu era prea roz, norii începeau să se arate tot mai mult, tot mai tare. Bun, s-a dus pe apa sâmbetei şi cererea mea, ajung rând pe rând musafirii, naşii şi mirele, frumos, elegant, pregătit. Ne i-au naşii pe fiecare-n parte şi pornim spre biserică. Ca o prinţesă ce sunt , ies pe trapa maşinii, nu de alta, da să vadă tot satul ce voal mişto am şi uite aşa ajungem la biserică. Colega mea de birou cu lecţia învăţată- flacon cu apă şi nu laşi preotul să-nchidă uşa- stă hotărâtă pe toată durata slujbei în uşă. La intrare mi-am imaginat eu frumos aşa ca-n filmele alea supermega romantice cum fetiţele naşilor vor intra cu o tăbliţă pe care scria "Vine mireasa", iar fetiţa colegei mele va arunca petale de trandafiri spre bucuria preotului, dar iaca na că fetele s-au ciondrănit în uşa bisericii, dar Mămăruţa mea nu m-a dezamăgit, a intrat frumos cum i s-a spus. 
Slujba over, soarele din nou pe cer! Mergem să ne pozăm, şiii cu emoţii mari pornim spre sală. Emoţii că soţii Cozma au omis să-nveţe un dans, dar ne-am descurcat de minune, Barbie Girl, Dansul Răţuştelor, 2 -3 cigăneşti , 1 manea şi uite aşa ne-am făcut noi intrarea.
Cheful a fost chef până la 6 dimineaţa, când al meu soţ mai dorea o nuntă.
A fost o nuntă mică, cochetă şi frumoasă. În urma ei s-au legat câteva prietenii. 
Mulţumim celor care au fost alături de noi, celor care nu ne-am onorat cu prezenţa şi celor care şi acum sunt aici, mulţumim naşilor, părinţilor, băieţilor de la VegasBand, fără ei nu era cum a fost!
La mulţi ani nouă, să fim sănătoşi şi să ne amintim cu drag de tot ce ne leagă. 
Fotografia postată de Andrei Cozma.
Arhivă personală

Ce să mănânci la un grătar cu prietenii

       Temperaturile de afară au început să urce iar grătarele au ieşit din hibernare. Când spui însă grătare, mintea noastră e setată la mici, cotlet, ceafă de porc şi tot felul de bunătăţuri nu tocmai benefice organismului. Ei , dacă eşti pe drumul tău de schimbare a stilului de viaţă şi încerci să te hrăneşti cât mai curat şi sănătos, nu trebuie să spui pas unei asemenea tentaţii.
      Dacă ai un stil de viaţă sănătos nu înseamnă că trebuie să te izolezi de prieteni, să nu ieşi şi tu la o iarbă verde cu cei dragi. Pentru a fi sigur că nu te vei abate de la drumul tău, ar fi indicat să te pregăteşti din timp să nu fii luat prin surprindere.
    Luni au venit prietenii noştri pe la noi, cu piciul meu favorit ♥ , băieţii au optat pentru costiţe, scăriţe şi tot felul de minuni porceşti. Fiind exact ora mea de cină, am participat foarte încântată la marea grătăreală şi mi-am pus şi eu pe grătar ale mele bunătăţuri.
       O bucată de piept de pui, condimentat cu un pic de sare, piper şi boia, rondele de mere şi ananas. Le-am asezonat cu salată de crudităţi: roşii, salată verde din grădină, ceapă verde din grădină, castraveţi şi ridichi. Şi uite aşa am combinat utilul cu plăcutul.
      Dacă vă plac vinetele, dovleceii, ciupercile, puteţi încerca o combinaţie sănătoasă. Un frigărui cu piept de pui, mere, ceapă şi ardei este yummiii.
      Ce îmi mai place mie să îmi fac este un sos din iaurt cu usturoi şi ierburi, însă asta nu la ora cinei.
      Voi ce reţete sănătoase încercate aveţi, bune bune pentru un grătar cu prietenii?

marți, 16 mai 2017

Despre prietenii ...

          Când suntem copii, toţi sunt prietenii noştri, uneori ne mai ciondrănim, atunci intervin mămicile supărate şi agitate, ele se ceartă bine între ele ca apoi noi, în două minute să ne jucăm din nou împreună, lăsându-le pe ele bosumflate. De câte ori nu aţi trăit aceste scenarii ??
          Apoi creştem şi  ne dăm seama, defapt ce-nsemna atunci o ceartă şi ce-nseamnă acum.
Ne maturizăm şi atragem în viaţa noastră, fel şi fel de oameni. Învăţăm câte ceva de la fiecare, unii rămân, alţii aleg să plece, sau preferăm noi să ne retragem din viaţa lor în momentul în care conştientizăm că o astfel de prietenie este toxică pentru noi. Am uitat să tolerăm, ne punem orgoliile în prim plan, ne alegem prietenii în funcţie de beneficiile pe care le putem aveam în urma acestei prietenii iar pe cei care ne plac cu adevărat îi dăm la o parte, în momentul în care aceştia nu mai au ce să ne ofere.
       Sunt foarte rare prieteniile care nu se leagă din interes. Dacă ai astfel de prieteni, eşti un norocos! Oricât de mult bine i-ai fi făcut, la prima ta abatere sau la primul refuz eşti dat la o parte. Şi te doare şi te macină, până când îţi dai seama că defapt nu merită. Nimeni nu merită stresul tău, gândurile tale.
           Oamenii sunt oameni şi prin asta am cam spus totul :) Eşti bun până când ai ceva de oferit, după care eşti dat uitării.
           Tu cum ai defini prietenia?
"Friends":
Sursă foto: Pinterest

luni, 15 mai 2017

De ce sport şi nu dietă ?!

           Dietele sunt pentru slăbit, sportul este pentru putere!
Testat pe pielicica mea! Adevărat fără doar şi poate! La ai mei 32 de ani vă spun pe drept cuvânt!!
Este o variantă mai simplă să te înfometezi câteva zile, să te urci fericită pe cântar şi gata, revii la vechile obiceiuri şi apoi te miri de ce cântarul aratâ de două ori mai mult decât kilogramele date jos anterior.
       Este un cerc vicios şi dacă nu ştii să ţii în frâu aceste lucruri, degeaba încerci, nu vei reuşi să ai formele la care visezi. Singurul mod de a reuşi este să combini dieta cu sport. Dar atunci nu o vei mai numi dietă ci stil de viaţă sănătos. Pentru că, în cazul unei diete nu vei reuşi să duci un antrenament la bun sfârşit, iar pentru un antrenament reuşit ai nevoie de energie, multăăă energie, bine asta în cazul în care îţi doreşti un antrenament adevărat, dur şi greu cu rezultate garantate.
        Cu dietă vei slăbi aşa pentru un sezon, cu sport dacă ai grijă şi îţi doreşti pentru tot restul vieţii.
Ce te învaţă o dietă? Poţi să îmi spui un lucru, nu 2-3, un singur lucru pe care dieta pe care o urmezi te-a învăţat? Sau un sentiment pe care l-ai simţit înafară de foame ?
      Eu îţi pot spune despre sport mai multe, dar aş vrea să le descoperi tu, îţi voi spune că m-a învăţat disciplină, m-a făcut să descopăr ambiţia din mine, voinţa de a reuşi, puterea de a face şi duce lucrurile la bun sfârşit, dar mai ales pacea interioară. Este de nepreţuit !!
        Dieta te slăbeşte, pe când sportul te întăreşte, devii un om cu caracter puternic, un om care ştie ce îşi doreşte şi nu se va opri până nu va realiza ce şi-a propus. Corpul tău crede-mă îţi va fi recunoscător dacă începi azi să-l antrenezi şi să îi dai mâncare de calitate.
        Dieta până când o poţi duce? Dar sportul? Să îţi răspunzi ţie sincer, eu mi-am găsit răspunsurile.
        Dacă crezi că tot ce îţi spun este aiurea, te provoc să-ncerci, o lună sport şi stil de viaţă sănătos să vezi care este diferenţa. Cum te simţi după... o zi de dietă şi una de antrenament. Aaaaa că te va durea, că vei avea febră musculară, că nu vei putea face pipi sau să urci scările, e normal. Dar când te vei uita în oglindă vei vedea diferenţa, între dietă şi sport.
      Tu ce preferi calea simplă şi uşoară sau o luptă continuă care te ajută să te dezvolţi tu ca om?

Machiajul perfect

      " Punctul de plecare al unui machiaj reuşit este chiar tenul tău, trebuie doar să-l pregăteşti " - J. Dempsey

       Ne place să fim cochete încă din copilărie, când încercăm rând pe rând pantofii cu toc ai mamei, îi mai furăm un pic rujul, oja şi tot ce ni se pare nouă mai colorat dar mai ales mai interzis.
    Sunt adepta machiajelor frumoase, realizate cu mult bun gust când trebuie să participăm la un eveniment. Aşa am ajuns pe mâinile Claudiei, o viitoare doamnă doctor cu un simţ al frumosului dezvoltat la maxim. În puţinul timp liber de care dispune, aceasta s-a dedicat artei înfrumuseţării feminine. Iniţial a început timid, realiza machiaje doar pentru doamnele din familie,  după care a căpătat încrede în ceea ce face şi a început să realizeze machiaje şi pentru alte femei dornice să devină zeiţe pentru o zi.
     Lucrează cu foarte mult bun simţ, cu multă pasiune şi răbdare. Eu sunt genul de clientă care foarte rar merge cu un model dat. " Poţi să îmi faci cum vrei, dar să fie extravagant!" cam aşa mă prezint eu de fiecare dată, iar Claudia de fiecare dată mă surprinde în cel mai plăcut mod. Nu m-am ridicat niciodată din scaunul ei nemulţumită sau să îi cer să modifice ceva.
Arhiva personală

     Apreciez enorm de mult faptul că nu încearcă cu orice preţ să mă forţeze să accept o culoare care pe mine nu mă reprezintă şi îmi răspunde cu calm ori de câte ori o întreb " aia ce e?" 
     Fire prietenoasă şi deschisă,  îţi intră repede la suflet şi vei aştepta de fiecare dată să mergi la machiaj. Ai atâtea subiecte de dezbătut cu ea.  
        Deşi are un buget de studentă, îşi respectă clientele şi foloseşte doar produse de calitate

         Dacă devii fan al paginii, vei fi mereu în pas cu tot ce ţine de arta machiajului,  pe pagina ei de facebook, organizează lunar concursuri, cu premii tentante pentru fiecare femeie, de la gene false la machiaje gratuite, reduceri şi multe alte surprize.
        Care este machiajul tău preferat?

Pasiune, pune pasiune!

          „Numai o pasiune puternică, unică, nezdruncinată dă preţul adevărat vieţii.” Liviu Rebrean u       Pasiune, pune pas...