Postări

Se afișează postări din aprilie 8, 2018

Anii trec, pielea fină rămâne!

Imagine
„Trec anii mei Și-mi pare rău de ei Nu îi pot opri Să stea loc măcar o zi”

    Cam așa sună versurile unui cântec interpretat de Angela Rusu și Doamne câtă dreptate are. Trec anii, dar se spune că este un privilegiu să îmbătrânești, mai ales să îmbătrânești frumos. Fac parte din categoria oamenilor care consideră vârsta doar o cifră în cartea de identitate și nimic mai mult, ba mai mult acum la 33 de ani ai mei mă simt mai împlinită, mai îngrijită și mai atentă cu mine decât am fost la 18-20 de ani, când nu mă gândeam la faptul că orice alegere din tinerețe își va pune amprenta pe pielea mea. Iar cum pielea este singurul lucru care va fi mereu alături de noi pe parcursul vieții are nevoie de multă atenție din partea noastră.  Am început să conștientizez acest lucru, un pic care târziu, dar niciodată nu e prea târziu pentru schimbări de bine. 
A fost momentul decisiv când pentru menținerea greutății ideale am început să îmi schimb stilul de viață. Am început să fiu atentă la tot ceea ce mănâ…

Bătrânii nu sunt ai străzii!

Imagine
Hai să creăm o lume mai bună pentru cei cu care soarta nu a fost generoasă. Suntem informați zilnic din mass media de tot felul de cazuri în care oameni bătrâni devin victimele unor incidente despre care ei de multe ori nu înțeleg nimic. Sunt atâția oameni bătrâni pe străzi, oameni care o dată cândva au însemnat ceva pentru societatea aceasta, care acum când ei nu mai au ce oferi se dezice ei. Sunt uitați, sunt umiliți, sunt batjocoriți.   Unii dintre ei au fost profesori deschizători de orizonturi, alții au fost actori care au încântat zeci de spectatori, alții au fost medici și au salvat vieți, dar marea majoritate au fostoameni simpli care au muncit din greu să-și întrețină familia, au plătit impozite, au luptat, au supraviețuit ca acum să ajungă în stradă, fie din cauza copiilor care uită de cei ce i-au crescut, fie au fost prada celor cărora le place să se folosească de naivitatea celor bătrâni.
  Când îi vezi la colț de stradă întinzând o mână tremurândă, sau în piețe în tim…