miercuri, 24 mai 2017

Jurnal de bucătărie .. Peşte la prânz

"A mânca nu e ruşine, când mănânci ce se cuvine."
Arhiva personală

Care este primul lucru la care te gândeşti când spui prânz? Supă, ciorbă, sarmale, tocăniţă şi multe alte mâncăruri ...nu spun nesănătoase, ci mult prea grele digestiei, mai ales dacă se fac renumitele combinaţii ciorbă + pireu+ şniţel+ salată+desert, stomacul tău cu siguranţă nu îţi va fi recunoscător.
După un astfel de ospăţ te miri de ce te simţi obosit, de ce greutatea ta corporală creşte în loc să scadă.
Eu am să îţi propun o reţetă simplă, care nu te va balona, nu te vei simţi obosit după ce o consumi, o reţetă simplă şi rapidă cât ai spune peşte.

Ai nevoie de :

  • 2 buc file de păstrăv (eu folosesc congelate)
  • legume proaspete de sezon roşii, castraveţi, ridichi, ardei roşu
  • 1 linguriţă ulei de măsline
  • sare şi piper
Ungi bine peştele pe ambele părţi cu uleiul de măsline, condimentezi cu sare şi piper, le pui într-o tavă tapetată cu foaie de copt. Se pun în cuptor pentru cca 20 min. Între timp prepari salata şiiii prânzul sănătos şi gustos este gata.

Poftă bună la sănătate!

marți, 23 mai 2017

Jurnal de decor cu becuri Vintage      Vintage este un stil pentru nostalgici, îl folosim de multe ori, atât la vestimentaţie cât şi la muzică, decor şi tot ce ne aminteşte de vremurile demult apuse. Apuse sunt şi vremurile când în 1879 Edison inventa becul cu incandescenţă, folosind pentru fabricarea filamentului bambus carbonizat  iar becul atingea o durată de viaţă de 1200 de ore.
     Cei de la SavElectro, din Satu Mare, comercializează becuri vintage Edison, care oferă un echilibru ambiental perfect între iluminarea artificială obişnuită şi momentele în care este dorită o armonie cromatică plăcută şi liniştitoare.
afisbecuri-906x460
Bec Vintage Edison Glob 95mm 40W E27     Becurile au un aspect simplu, vintage, un farmec estetic dat inclusiv de forma filamentului incandescent. Doar când le priveşti îţi aminteşti de magia primelor becuri realizate înainte de anii 1900.
    Având diverse forme care se-ncadrează de minune în orice spaţiu, poţi accesoriza cu becuri Edison, atât spaţiul de locuit cât şi biroul, cafeneaua , iluminatul unui bar sau al unui club.
    Majoritatea becurilor vintage au o putere de 40W sau 60W, temperatura de culoare 2200K , tensiune de alimentare de 220 V , tipul de dulie E27 .
     Eu personal aş prefera să folosesc un bec vintage în zona mea de linişte unde mă retrag să scriu sau să citesc, având o lumină caldă, ajută la găsirea liniştii, la o odihnă relaxantă.
  Aş opta pentru  becul Vintage Edison glob, care oferă o notă de eleganţă încăperii, poate fi utilizat la puterea sa maximă de 40W însă fiind un bec dimabil se poate monta un întrerupător cu variator de tensiune care va scădea consumul solicitat de filamentul incandescent. Orice variantă aţi alege becurile vintage cu siguranţă vă vor scoate camerele din anonimat.
     Voi ce preferaţi? Becuri sau spoturi?


Jurnal de bucătărie .. Smoothie time

Arhivă personală

Mic dejun pentru cei care sunt mereu  pe fugă.
Îţi trebuie 5 minute! Nu mai mult! 5 minute! Atât timp cred că ai pentru tine şi sănătatea Ta!
Să-ncepem cu începutul!
Fructe, apă şi seminţe! Foarte simplu! 
Smoothie-ul de azi are 1 banană
                                     2 piersici
                                                150 gr  struguri
                                          1 pahar apă
                                                           1 lingură seminţe chia
  Toate ingredientele le adaugi în blender,  şiii   START !! micul dejun este gata!!
Arhivă personală
Poţi să-l iei cu tine la serviciu şi nu mai există nicio scuză!
Sănătate curată!
Poftă bună la sănătate!
Voi ce seminţe  folosiţi?luni, 22 mai 2017

Jurnal de... frumuseţe dentară

      Zâmbetul este cartea de vizită a fiecărei persoane. Un zâmbet frumos, alb şi curat va acapara orice privire, indiferent că eşti femeie sau bărbat trebuie să ai în vedere acest aspect. Eu sunt înnebunită să am dinţii albi şi mereu "curăţaţi", de 3 ani port şi o bijuterie dentară, este un fel de tatuaj, doar că nu doare.
Când aud cuvântul stomatologie, mă duce cu gândul la cabinetele acelea reci şi neprietenoase de pe vremea mea, însă, acum cuvântul stomatologie a căpătat alte dimensiuni, alte aspecte mult mai prietenoase, mult mai accesibile.
      Clinica stomatologică Cris Smile din Bucureşti este unul dintre aceste cabinete, care oferă servicii de înaltă calitate, cu personal profesional cu multă răbdare şi empatie.
Unul dintre punctele forte ale clinicii Cris Smile este procedura de îndepărtare a tartrului care este principalul inimic al sănătăţii dentare şi gingivale, denumit în limbajul stomatologic detartraj.
     Tratamentul de detartraj cu ultrasunete este procedura specifică de îndepărtare profesională a tartrului depozitat pe suprafaţa dinţilor şi a măselelor. Folosirea celor mai performante instrumente cu ultrasunete, garantează  îndepărtarea delicată şi de durată a plăcii bacteriene, reduce sensibilitatea  dentară precum şi sângerările gingivale din timpul sau ulterior operaţiunilor.
Pentru  că cel mai eficient mod de protejare a danturii de maladiile parodontale constă în prevenirea acestora este foarte important să vă adresaţi specialiştilor clinicii Cris Smile, încă de la primele semne vizibile de depozite calcificate de tartru sau de placă bacterială.
   Cu un zâmbet poţi schimba lumea, însă pentru a avea un zâmbet frumos, dinţii trebuie să fie frumos aliniaţi. Clinica Cris Smile, vine în ajutorul pacienţilor care se confruntă cu probleme de malocluzii dentare cu grade diferite  de severitate prin recomandarea unui aparat dentar , care este considerat cel mai cunoscut mod de repoziţionare, aliniere şi îndreptare a dinţilor.
     De ce aş recomda această clinică? Pentru simplul fapt că acoperă o gamă vastă de proceduri în domeniul stomatologiei, ortodonţie, implantologie, stomatologie pentru copii, restaurări dentare, profilaxie dentară, endodonţie, estetică dentară, chirurgie dentară, estetică facială.
Zâmbeşte şi lumea se va schimba!


Jurnal de cultură ...cu Statui Vivante

Fotografia postată de Festivalul Internaţional de Statui Vivante.
Fotografia postată de Festivalul Internaţional de Statui Vivante.
Fotografia postată de Festivalul Internaţional de Statui Vivante.

Stimate cititor adult sau minor, te invit la o gură de cultură,
Dacă eşti din Bucureşti sau eşti turist şi treci pe aici,
Teatrul Masca te invită şi îţi prezintă-ntr-o clipă
Statui machiate în costume viu colorate.
Când şi unde de nu ştii ,
Poţi citi aici cât ai clipi,
30 mai în calendar să îţi notezi,
Noaptea Statuilor Vivante să nu o ratezi!
6 zile pline de actorie,
60 de spectacole pline de magie,
3 locaţii diferite în Bucureşti,
Să îţi notezi acum, să nu carecumva să lipseşti!
Intrarea este gratuită, cultura nu te costă deloc
Eleganţă şi rafinament de vrei să vezi la un loc !
Spectacole cu actori care imită statui autentice
Te aşteaptă să îţi prezinte nişte momente unice!
Aparatul foto să ţi-l pregăteşti de momentele artistice mereu să-ţi aminteşti.
Nu uita deci din timp să te organizezi, 
Festivalul Internaţional de Statui Vivante să-l vizitezi!duminică, 21 mai 2017

Jurnal de femeie ...

           Povestea mea este un pic alta, dar aceleași lucruri legate de estrogen, vitamina D, dureri menstruale, sângerări abundente, dureri în timpul contactului sexual.
      În vara anului 2015 am fost diagnosticată cu fibrom uterin de 10 cm, în nici două luni după o sarcină pierdută, fibromul crescuse la 12 cm, a urmat un tratament medicamentos timp de 6 luni, după care în vara anului 2016, am trecut printr-o intervenție chirurgicală unde s-a extirpat o tumoră de 7cm, care cântărea 1kg. În urma diagnosticului pus de medic, am căutat cu disperare, grupuri de suport, ajutor, femei cu care să discut, să știu la ce să mă aștept, ce va urma după... în zadar, ne închidem în noi și considerăm  că nu trebuie să discutăm crezând că așa devenim mai vulnerabili în fața celorlalți. Din acest motiv a pornit și ideea blogului meu, de a scrie, vorbi deschis despre experiența mea.
         Noi femeile ar trebui să ne ajutăm între noi, precum susține și proiectul celor de la http://eusiendometrioza.ro/ care își propun să ajute la conștientizarea endometriozei atât în rândul pacienților cât și în rândul medicilor din România, prin oferirea de informații corecte, complete și utile despre endometrioză. Ce este endometrioza defapt?  Endometrioza este o boală cronică, foarte dureroasă, cauzele apariției nefiind cunoscute. În momentul de față în România sunt diagnosticate, peste 500. 000 de femei, în diferite stadii, fără a fi luate în calcul femeile care prezintă simptome fără să aibă un diagnostic. Endometrioza este considerată principala cauză a infertilității feminine! 

Eu și Endo își propune să realizeze cât mai multe întâlniri la nivel național, pentru a veni în sprijinul femeilor care primesc acest diagnostic, în cadrul acestor întâlniri vor fi prezenți specialiști în ginecologie, chirurgi, nutriționiști, psihologi, homeopați,  specialiști care  vor ajuta la simplificarea vieții, la acceptarea acestui diagnostic și conștientizarea nevoii de a schimba ceva la stilul de viață.       Fiecare afecțiune își pune puternic amprenta pe viața noastră, avem nevoie de suport și înțelegere din partea celor din jur, dar cel mai bine ne înțeleg oamenii care au trecut sau trec prin experiența noastră. În cadrul proiectului te poți întâlni cu femei care duc aceleași lupte atât interioare cât și exterioare pe care le duci și tu, vei vedea că după ce citești testimonialele lor, vei înțelege că nu ești singură, că nu trebuie să te lași învinsă, că poți găsi suport, înțelegere și susținere reciprocă. Este cel mai important lucru, să știi că nu ești singură în lupta ta cu această afecțiune. Că ai cu cine te sfătui, ai pe cine întreba, ai de unde să îți iei putere pentru a merge mai departe, după fiecare durere, după fiecare tratament eșuat sau care la tine nu a dat roade. Nu suntem la fel și fiecare reacționează în alt mod, de aceea trebuie să încerci absolut orice, de la schimbare stilului de viață, unde eu ți-aș spune că eu am schimbat tot, gândirea, stilul de a mânca și de atunci totul este mai ușor. O gândire pozitivă, rezolvă multe probleme, reducerea stresului și punerea propriei persoane pe primul loc sunt cei mai importanți pași spre vindecare.
         Conștientizarea unei afecțiuni este primul pas spre vindecare și acceptare!
         Dacă duci și tu lupta ta cu endometrioza sau adenomioza, alătură-te grupului de pe FB, Eu și Endometrioza, pentru a vedea că nu ești singură, pentru a primi ajutorul și sprijinul de care ai nevoie, pentru a fi informată despre întâlnirile care au loc în țară, pentru a primi sfaturi și suport.
         Trebuie să știi că nu ești singură în lupta Ta! Trebuie să știi că ești puternică, ești frumoasă, ești inteligentă și totul are o rezolvare!
           Sănătate multă!!A yellow ribbon for us Endo ladies and our supporters.
      Sursă foto : PinterestPasiune, pune pasiune!

          „Numai o pasiune puternică, unică, nezdruncinată dă preţul adevărat vieţii.” Liviu Rebrean u       Pasiune, pune pas...