vineri, 9 iunie 2017

Aventurile Motanului Tomas Partea I

Într-o căsuţă cochetă aflată  la marginea oraşului Paris,  locuia familia Benton.
      Doamna şi domnul Benton s-au mutat din agitaţia cotidiană, pentru a se putea bucura de liniştea oferită de căsuţa aflată într-un cartier modest, care semăna mai mult cu un sat mic.
       Oamenii de aici se ocupau cu drag de grădinile lor, care la rândul lor le ofereau stăpânilor şi trecătorilor o privelişte splendidă cu culori diafane. Fiecare casă avea o grădină şi fiecare grădină avea flori multe, iar florile formau un adevărat covor de culori cu miresme îmbătătoare.
       Familia Benton, locuia într-o casă frumoasă, cu geamuri mari cu obloane albe. Casa era pe un nivel dar avea şi mansardă, special aşa a dorit doamna Benton să cumpere casa pentru a amenaja perfect camera pentru viitorul ei nepoţel. Casa avea o gospodărie mare cu multe animale.
     Doamna Benton se ocupa de grădina ei cu flori multicolore, iar domnul Benton de curtea din spatele casei. Acolo locuiau animalele familiei.
  Căţeluşa Lin, avea 1 an. Era o căţeluşă tare frumoasă cu o blană deasă colorată, cu nişte ochi negrii ca două mărgele. Era tare jucăuşă şi poznaşă. Căsuţa ei  era proaspăt revonată şi a primit drept cadou o tăbliţă mare pe care stătea scris numele ei, să ştie cu toţii că ea este şefa aici.
  Căţelul Buk , era tare bătrân, într-o dimineaţă când doamna Benton se pregătea de ritualul ei zilnic de a merge după lapte,  l-a găsit în faţa porţii şi l-a lăsat înăuntru să-i dea un pic de mâncare şi de atunci nu a mai plecat de la ea. Era un câine tare iubăreţ şi ascultător. El stătea mai mult prin curtea din faţă pentru că i-a promis stăpânei că nu se va atinge de florile ei, doar să rămână în curtea din faţă să vadă tot ce se petrece pe stradă, dar mai ales în faţa porţii.
   Purcelul Luke, cu pielea lui rozulie, avea vreo 10 săptămâni, el alerga zilnic sperând că va mai slăbi puţin, căci s-a săturat de vrăbiuţele răutăcioase care zilnic îi furau mâncarea, spunându-i că el oricum este plinuţ.
   Doamna Benton avea şi 4 pisici. 3 motani Pik, Tomas şi Tuk şi domnişoara Pia. Cei patru locuiau într-o cămăruţă, dar doamna Benton le lasă să stea în casă până seara târziu. Erau nişte pisici alintate, iar ele ştiau foarte bine să profite de acest lucru.
  Motanul Pik, cel mai bătrân, avea blăniţă gri cu nişte dungi negre perfect aşezate formând fel de fel de linii. El avea ritualul său, dimineaţa la ora 7, apărea la uşa bucătăriei şi aştepta să i se deschidă uşa. Intra ţanţoş, se aşeza tacticos asupra bolului cu lăptic şiiiii până la ultima picătură lingea tot. Apoi, intra în cameră (îşi deschidea singur uşa, apăsând cu capul) , îl saluta pe domnul Benton, care se pregătea să iasă, şi se urca în pat, unde dormea până seara târziu, sau până auzea zgomotul cuţitelor, când ştia că urmează să primească ceva extraordinar de delicios.
      Motanul Tomas, avea un an. El era alb, cu ochii mari şi verzi, doar coada îi era gri. El şi fratele lui Tuk, erau doi poznaşi în adevăratul sens al cuvântului. Tuk era mai mic cu 6 luni. Blăniţa lui semăna perfect cu blăniţa motanului Pik.
 Cei doi fraţi, dormeau doar împreună, mâncau şi se jucau doar împreună.  Tomas îl învăţa pe Tuk cum să se urce în copaci, pe acoperişul casei, dar mai ales cum să-l enerveze pe bătrânul câine Buk.
  Domnişoara Pia, era o pisicuţă finuţă şi alintată. Mama celor doi fraţi poznaşi, îşi făcea mereu griji când cei doi nu apăreau la timp acasă. Ea stătea mai mult pe acasă, lipsea rar, vara stătea la umbra nucului bătrân, iar iarna doar la gura sobei.
 Doamna Benton îşi iubea pisicile nespus de mult, iar ele la rândul lor, o adorau. Tomas însă asculta doar de domnul Benton.
 Într-o zi de mai, domnul Benton urma să meargă în oraş la spital pentru o operaţie. O săptămână cât a fost domnul Benton plecat de acasă, Tomas nu a intrat deloc în casă. Iar în ziua în care a venit, Tomas a dormit toată ziulica lângă el şi nu a lăsat pe nimeni să se aşeze pe patul domnului Benton.
 Tomas şi Tuk se jucau zilnic în grădina cu flori şi într-o zi au uitat de cele promise doamnei Benton, cum că nu se vor atinge niciodată de florile ei, şiii... au rănit o zambilă. Nepăsători au fugit mai departe.  Zambila a început să plângă şi să îi spună lui Tomas :
-  Mi-ai rupt cea mai frumoasă floare, şi doamna Benton va fi foarte supărată pe tine. Eram pregătită pentru nepoţelul doamnei Benton care va ajunge zilele acestea, când o va lăsa domnişoara barză.
-         Ce pot face ?! întrebă Tomas speriat.
-         Poi, există un praf miraculos, care mă poate ajuta, dar se află dincolo de pădurice.
-         De pădurice ?! , întrebă Tomas tremurând.
-         Da , acolo este păzit în palatul Zânei Albastre.
-         Zâna Albastră ?! tremură şi mai tare Tomas.
Ştia că dacă va afla doamna Benton de cele întâmplate va fi foarte dezamăgită, iar domnul Benton, care îi povestea zilnic despre cât de mult o aşteaptă pe domnişoara barză, va fi supărat. 
  Tomas îşi puse nişte merinde pentru drum, îl puse pe Tuk să îi promită că nu va spune nimănui secretul lor şi porni hotărât spre pădurice.
Arhiva personală

miercuri, 7 iunie 2017

Jurnal de femeie - Viaţa după fibrom uterin

   În curând se-mplinește  anul, anul de la ziua în care am renăscut. Da, așa simt, am deschis ochii spre lume pentru a doua oară. Însă acum mult mai conștient, mult mai prudent, mult mai ..și lista poate continua. Consider data de 15 iunie ca și o a doua șansă. Am să fiu mereu recunoscătoare celor care au fost lângă mine în perioada aceea, celor care m-au sfătuit să merg la medicul care m-a operat, un medic de nota 10, un colectiv de nota 10 cu plus, chiar dacă a fost un spital de stat!! Nu sunt cuvinte de comparaţie!!! 
 Am primit o ”boală” de la soartă, de la Dumnezeu, nu ştiu de unde, doar că  va trebui să trăiesc întreaga viață cu ea, pentru că fibromul uterin mă pândește la orice pas, orice mică gafă din partea mea și el se mută din nou în uter. Din păcate poate reapărea oricând, la orice oră.
 De aceea, am învățat să trăiesc altfel, sper și cred că mult mai conștient, mult mai atentă la ceea ce mă înconjoară, ceea ce mă consumă, ceea mă ajută şi ceea ce nu îmi aparţine.
  Nu mai vreau să fiu ”Lasă că rezolvă, Bea” nu, a trecut, sunt pe primul loc în viaţa mea. Am învăţat multe în anul care a trecut, am învăţat să îmi accept slăbiciunile, să îmi preţuiesc ambiţia, să nu îmi doresc să fiu perfectă. Am învăţat că nu cariera mă va îmbrăţişa peste ani, nu cariera mă va iubi necondiţionat, defapt am realizat că nici nu este ceea ce îmi doresc să fac în viaţă.
  Am realizat multe, mi-am depăşit zonele de confort, cei apropiaţi ştiu exact despre ce vorbesc.
  Am început să scriu, mi-a rămas adânc întipărit în minte un citat despre fibrom, într-o traducere mai simplă "este creativitatea împietrită, ca o mărgea". De atunci scriu, de atunci încerc să îmi exteriorizez sentimentele mult mai mult.
  Eu care mi-am cumpărat adidaşi doar pentru 3 luni, am continuat să fac sport, am continuat cu stilul de viaţă sănătos, m-am împrietenit cu avocadoul, cu creveţii, cu peştele, afinele, coacăzele, ba mai mult îmi doresc o profesie din pasiune, am continuat să ascult lecţii de meditaţie şi autovindecare.
  Tu, cel care citeşti aceste rânduri şi eşti sănătos, iubeşte-ţi familia, copiii şi nu dispreţui femeile care nu au copil, nu le trata ca pe o specie rară, probabil îşi au motivele bine întemeiate.
   Nu este uşor să trăieşti cu o "sabie" deasupra capului, dar se poate.
   Nimic nu contează mai mult, decât sănătatea !!
Imagini pentru i work out because i love my body
Sursă foto: Pinterest
  

marți, 6 iunie 2017

Jurnal de bucătărie .. Banană dulce-acrişoară

      Tradiţionalul mic dejun - franzelă albă, salam, unt, margarină- capătă noi dimensiuni în zilele noastre. Prinde contur, mult mai sănătos, începem să conştientizăm tot mai mult faptul că un mic dejun trebuie să fie sănătos, mâncarea trebuie să fie combustibil pentru corpul nostru şi nu otravă.
Micul dejun preparat , cu siguranţă îi va atrage la masă şi pe cei mai pretenţioşi membri ai familiei.
Arhiva personală


   Vom folosi banane, care sunt o excelentă sursă de vitamina B6 care reglează glicemia, reduce stresul datorită proprietăţii calmante şi relaxante pentru sistemul nervos. Bananele au proprietate de antiacid natural. Fructe de pădure bogate în antioxidanţi, conţin vitamina C,vitamina B,vitamina E,vitamina A, cupru, seleniu, fier. Stimulează sistemul imunitar şi previn infecţiile. Neutralizează radicalii liberi împiedicând îmbătrânirea organismului. Nuci care au unconţinut ridicat de  acizi Omega6, arginină, fibre, minerale şi Vitamina E. Cottage Cheese- perlele de brânză conţin cazeină care este o proteină cu absorbţie lentă care reduce poftele dar susţine arderea grăsimilor, îmbunătăţeşte rezistenţa musculară, susţine nivelul de energie şi sistemul imunitar. Perlele de brânză conţin Vitamina A şi B, calciu şi potasiu.

        Aşadar avem nevoie pentru 2 persoane
  •        2 banane mari
  •        1 bol nucă măcinată
  •        câteva bucăţi de miez de nucă
  •        1 Cottage Cheese
Pentru sos  
  • 3 căni de fructe de pădure
  • 2 linguri de apă
  •  îndulcitor după gust
    Într-o oală amestecăm continuu la foc mic timp de 3-5 minute ingredientele pentru sos.
Pe o farfurie întinsă, aşezăm bananele, tăiate în 2 (pe lungime). Punem peste ele 2-3 linguriţe de cottage cheese, miez de nucă măcinată. Sosul obţinut îl turnăm peste banane şi decorăm cu bucăţă de miez de nucă. Lăsăm să se răcească un pic sosul şi micul dejun sau desertul este gata de servit.

Arhiva personală


Poftă bună la sănătate!

Ai încerca această reţetă?
luni, 5 iunie 2017

Jurnal de bucătărie ..Prânz jumătate-jumătate

       Prânz jumătate - jumătate este un prânz mai nou obișnuit în familia noastră. Adică o jumătate pentru mine și o jumătate pentru jumătatea mea :).  Adică, ingredientele sunt cam tot aceleași însă pentru El, folosesc carne de porc și cartofi ”normali”. Nu că lui i-ar face rău puiul și cartofii dulci, dar leguma lui preferată este porcul.
     Așa că prânzul la noi a arătat cam așa:
1 bucată piept de pui
1 bucată ceafă de porc
2 mere
1 morcov
4 cartofi
1 cartof dulce
sare ,piper
o linguriță ulei de măsline
2 linguri de apă

                                            
Arhiva personală
        Într-o tavă mare tapetată cu foaie de copt, am aranjat frumos, într-un colț ale mele adică bucata de piept de pui tăiată fâșii, 1 măr curățat de coajă tăiat fâșii, jumătate de morcov tăiat rondele și cartoful dulce tăiat rondele toate condimentate cu piper și sare. În cealaltă parte a tăvii am pus ceafa de porc, condimentată, 1 măr curățat de coajă și tăiat fâșii, rondele de morcov, cartofii curățați și tăiați fâșii toate condimentate cu piper și sare. Am stropit totul cu ulei de măsline, am adăugat 2 linguri de apă și am așezat tava în cuptor.
      Între timp am pregătit o salată homemade, din salată verde, ceapă verde, mărar și usturoi, toate din grădina noastră. Într-un bol cu apă am dizolvat o linguriță de îndulcitor și o lingură de oțet de mere. Am tocat mărunt ceapa verde, usturoiul și mărarul și împreună cu salata le-am adăugat la zeama obținută.
    Șiii, așa am servit noi prânzul împreună și totuși separat, fiecare cu ale lui bunătățuri.
Poftă bună la sănătate!

Pasiune, pune pasiune!

          „Numai o pasiune puternică, unică, nezdruncinată dă preţul adevărat vieţii.” Liviu Rebrean u       Pasiune, pune pas...