joi, 13 aprilie 2017

Vreau la P-I-S-C-I-N-Ă!

       Duminică dimineaţă, afară 35 de grade cu plus, normal! Căldură de te topeşti! 
       - Hai să mergem la ştrand, îmi sare mie ideea mai mult decât genială.
       - Nu mergem niciunde, tu te gândeşti ce plin este peste tot la ora asta, ripostează soţul meu.
       - Atunci hai la o piscină, acolo poate e mai lejer şi sunt destule în oraş.
       - Ştii ceva, hai să stăm acasă, frumos la umbră.
       - Vreau la P-I-S-C-I-N-Ă! - urlă copilul râzgâiat din mine.
       - Bine, hai!
       UUUhhh, am câştigat lupta! Zâmbesc eu, sub mustaţă, echipată, aranjată în 2 minute sunt deja urcată în maşină. 
       Pornim, la drum. Soţul meu cu un zâmbet ciudat pe buze, o ia tocmai în altă direcţie decât absolut orice ştrand, sau piscină.
      - Totuşi unde mergem?
     - La piscină ai vrut, la piscină te duc, abia termină de spus că mă şi trezesc în parcarea unui magazin de bricolaje.
    - Hai, serios, faci mişto de mine?
    - Nu dragă, îţi cumpăr o piscină.
    - P-I-S-C-I-N-Ă? Adică una reală, în curte la noi? 
    - Da, hai alege.
Piscina swing cu cadru metalic 3,05m x 0,76m + sistem de filtrare 
       Am ales cu entuziasm o piscină Swing cu cadru metalic , ideală pentru curte. Gata, putem pleca.
       -Nici vorbă, ne întoarce domnul de la raion, aveţi nevoie de mai multe produse pentru a vă putea bucura din plin de acest răsfăţ. 
Aşadar am pornit pe drumul online, să ne echipăm piscina. Am descoperit rapid un site care se ocupă cu astfel de "bunătăţuri" şi am început cumpărăturile. Am ales o prelată pentru zilele în care nu folosim piscina să o putem proteja de  pătrunderea impurităţilor şi să putem preveni evaporarea apei. În cazul în care totuşi nişte vietăţi nepoftite sau frunze mai uscate îşi fac prezenţa în exact mijlocul piscinei, ne-am înarmat cu  o plasă, nu, de pescuit, dar pe aproape la care am, adăugat şi un mâner telescopic.  Ne-am documentat rapid şi am aflat că avem nevoie şi să tratăm apa corect aşa că am optat pentru un amestec de substanţe cu acţiune rapidă de dezinfectare şi puternic efect algicid, fungicid şi bactericid, formula sa specială previne formarea şi dezvoltarea algelor din apa de piscină. 
      Mi-am cumpărat şi un termometru, nu de alta dar să fiu sigură că apa este perfectă. 
Off, credeam că este mult mai simplu să ai o piscină. Ei, nu e chiar aşa de simplu. Trebuie protejată, curăţată, dezinfectată, trebuie să te asiguri mereu că  este în condiţiile optime pentru a putea fi folosită.  
    Noroc cu agua.ro, unde găseşti totul la un loc pentru o vară de vis, în confortul propriei piscine, te poţi bucura de soare şi apă. Acestea fiind cumpărate, am aşteptat nerăbdători livrarea şi ne-am pus pe instalat. 
     Tu ştiai că nu este chiar aşa de simplu pe cum pare? Sau doar eu credeam că o cumpărăm o instalăm şi gata?! Dar merită tot efortul și toată atenția noastră, pentru că în sfărșit  oricând putem să ne bucurăm de propria piscină, îngrijită.

miercuri, 12 aprilie 2017

Natural egal sănătate

      Tatăl meu a fost mereu şi este şi la ora actuală un tată mult prea protector, căruia nu i-a plăcut niciodată să mă vadă machiată. Mama mea, despre care v-am povestit în articolul anterior, nu a folosit niciodată farduri, doar creme, aşa că arta îngrijirii frumuseţii mi-am însuşit-o singură. 
     La majorat am primit prima mea trusă de machiaj, nişte culori horror, dar pentru mine era Mecca. Cu timpul am început să îmi cumpăr farduri şi creme, dar nu mă uitam niciodată la ingrediente ci vă spun sincer doar la preţul afişat. Căutam să împac şi bugetul acordat de ai mei care era destul de restrâns şi mofturile care în schimb erau uriaşe.
      Îmi plăcea să mă machiez aşadar, fardurile au devenit de nelipsit, nu mergeam nici un pas fără un machiaj bine pus la punct. Cremele stăteau înghesuite în dulap, căci trebuia să am una pentru fiecare parte a corpului, bineînţeles, puneam accent pe înfrumuseţare şi nu pe ingrediente, pe vremea aceea nici nu ştiam ce-nseamnă această denumire, sau efectiv la ce serveşte.
        În anul 2015, am fost diagnosticată cu o problemă de sănătate care m-a făcut să-mi revizuiesc întreaga viaţă. În cautările mele disperate pentru a afla motivul dezvoltării acestei tumori am descoperit cât de mult contează ingredientele pe care le conţin produsele pe care le foloseam în ritualul meu zilnic de înfrumuseţare şi produsele de curăţenie. Am ajuns să verific etichetele produselor de la A la Z, să caut naturalul în tot ce mă înconjoară şi tot ce ţine de mine. La fiecare folosire a produselor de curăţenie, folosesc mască pentru a evita inhalarea vaporilor, pentru a evita orice contact cu vreun produs  ce îmi poate provoca o nouă îmbolnăvire. 
crema contur ochi cu argan
       Am început o documentare vastă cu privire la produsele de îngrijire care conţin ingrediente naturale, aşa am descoperit că şi produsele din noua gamă Farmec, se-ncadrează cu brio. Pentru mine contează foarte mult să am o piele frumoasă, catifelată dar acum mai ales sănătoasă.  Cum trecerea anilor şi mai ales problemele din ultima perioadă au lăsat un impact puternic asupra pielii mele, slăbind mai mult de 11 kg, nu trebuie să vă spun că şi pielea a avut de suferit.
     Căutam   produse care să fie naturale, dacă se poate  produse româneşti şi o marcă de încredere. Am început să folosesc  creme care   conţin  ulei de argan şi Vitamina A.
       Uleiul de argan are un conţinut ridicat de omega 6 şi omega 9 având astfel proprietăţi de hidratare, protecţie, emoliere şi catifelare a pielii. Uleiul de argan are un efect antioxidant puternic,este antiinflamator şi în acelaşi timp grăbeşte procesul de vindecare al ţesuturilor.
      Vitamina A este un antioxidant natural, care contribuie eficient la combaterea proceselor de îmbătrânire.    Previne apariţia liniilor fine a ridurilor, atenuează ridurile existente şi ameliorează aspectul epidermei din jurul ochilor. După folosire, pielea devine  mai netedă, catifelată şi luminoasă.
    Greşim foarte mult faţă de propriul nostru corp, în momentul în care nu ţinem cont de aceste aspecte, care ar trebui să fie primordiale. Sănătatea să o punem pe primul loc.
    Putem să arătăm bine, zic eu, mult mai bine, dacă ne înconjurăm de tot ce este natural. Am învăţat să pun accent mai mare pe calitatea produsului decât pe ambalaj sau ce promite.Primul lucru la care sunt atentă sunt, ingredientele.
    Singurul meu regret este că a trebuit să trec prin această experienţă de viaţă traumatizantă pentru a deveni mai responsabilă, mai atentă, mai precaută când vine vorba de frumuseţe, să învăţ să nu îmi încarc pielea cu orice produs văzut la în reclame, ci să tind să găsesc soluţii naturale şi sănătoase.
      Pentru mine ingredient natural înseamnă sănătate.
      Pentru tine?


Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017!
Proba nr. 17

marți, 11 aprilie 2017

Nu aş renunţa la ...?


         
     Dacă te-aş întreba la ce nu ai renunţa niciodată care ar fi răspunsul tău? Şi nu, nu mă refer la telefon, deşi poate că mulţi ar da răspunul acesta.           Mă refer la acele lucruri, dacă le ai, care îţi oferă un gram de protecţie, de siguranţă. 
      Cu toţii avem lucruri dragi, de suflet, fără de care nu ieşim din casă. Eu sunt foarte "legată" de brăţările mele de suflet. Fiecare brăţară se prezintă  cu povestea ei. Nu îmi place să port brăţări de "duzină" aşa că fiecare este personalizată şi se leagă de un eveniment. Nu ies fără ele din casă. Le-am dat jos doar pentru 2 ore cât a durat operaţia, după aceea am cerut să îmi fie puse înapoi. 
        Lucrez cum se zice pe la noi, cu publicul, aşă că pentru mine sunt ca şi un scut de apărare. Deşi nu mă consider o persoană superstiţioasă,  dar acestea simt că mă apără de privirile "binevoitoare". 
       Care sunt acele lucruri personale la care nu ai renunţa niciodată? Care sunt acele lucruri pe care le iei cu tine peste tot şi oriunde? Ştii că te definesc ca om? Fac parte din personalitatea ta. 
Tu, la ce nu ai renunţa ? 


Noi doi și 1000 de kilometri...

       "Bună, mă numesc Beatrix, am 32 de ani și anul trecut am văzut pentru prima dată în viața mea marea, de atunci sunt dependentă de mare."
        Cam așa m-aș prezenta eu, în cercul dependeților, dar nu anonimi, de mare. Provin dintr-o familie cu venituri modeste, astfel încât ai mei părinți, nu și-au permis concedii, iar de protector ce era tata nici prin tabere nu am avut acces. Așadar am ajuns la 31 de ani, visând la mare doar din pozele altora.
    Anul trecut am încheiat o poveste de viață tristă și implicit a început noua mea viață așa că  împreună cu soțul meu am decis că este timpul pentru noi doi. Am ales să mergem în prima noastră aventură. Primul nostru concediu, prima ieșire după 7 ani de căsnicie, în două cuvinte, luna de miere. Ne-am rezervat un sejur la un hotel din Mamaia și am pornit la drum. Am admirat cu entuziasmul unui copil fiecare părticică a țării noastre, voiam să pozez fiecare fir de iarbă pe care-l întâlneam și îmi părea mai verde decât acasă.
      Drumul a fost lung și obositor, dar a meritat fiecare kilometru, admiram și pozam măreția munților, albastrul cerului, pregătirea naturii pentru o furtună în zona Transfăgărășanului, era un moment unic, măreț și înspăimântător, pentru un om căruia nu îi plac munții.
   Momentul acela în care am văzut pentru prima dată marea, nu vi-l pot reda în cuvinte.
     Albastrul infinit m-a cucerit pentru toată viața. Am plâns de bucurie când am păşit pentru prima dată pe nisipul fin de pe plajă. Era un vis, care a devenit realitate. Probabil cei care merg în fiecare an, nu înțeleg această senzație, însă e unică şi te umple de bucurie când ştii că ai realizat acest vis din forţe proprii.
    Dacă tot am ajuns la mare, era musai necesar să vedem răsăritul, așadar ne-am trezit la ora 5 ne-am luat cafeaua și pe plajă.
Nu îmi venea să cred ce spectacol uimitor poate oferi natura. Lacrimi de bucurie se năvăleau pe obrazul meu și în același timp de tristețe pentru că nu puteam să împart aceste clipe unice şi cu părinții mei, știam că și tatăl meu și-ar dori să vadă marea, dar nu are cum, dar i-am documentat fiecare zi petrecută pe plajă.
       Am promis că vom face tot posibilul să ajungem și anul acesta la mare.
      Chiar dacă mi-ar plăcea să ajungem și în alte destinații, acum cât suntem încă doar noi doi, mă mulțumesc să mai văd marea. Pentru viitor mi-am notat însă aceste destinații romantice și ne-am propus măcar una dintre ele să o vizităm în viaţa aceasta.
        Vara aceasta ne-am propus să facem mai multe opriri,  să pornim din timp, să putem vizita ţara-n lung şi-n lat, noroc că am descoperit un itinerar perfect  să vedem ce ne-a scăpat anul trecut.
        Marea m-a cucerit, definitiv. Este un lucru atât de ciudat, părinții mei, sunt pasionați de munți, îmi spuneau mereu de concediile lor din tinereţe de la Brașov, eu sunt parcă din alt film, sunt pasionată de soare, apă, căldură. Mă înspăimântă gândul de munte, de rece, de frig, nu mă văd petrecând o vancaţă la munte.        Chiar i-am întrebat mai în glumă mai în serios, a cui sunt eu oare? Concursul  pentru a descoperi originile ADN-lui. ar fi răspunsul perfect.
      Voi nu sunteți curioși de unde vi se trag rădăcinile? Eu mai am idei dinastea de se crucește toată familia când îmi aude teoriile, sigur aș  leșina dacă s-ar adeveri că am dreptate :)
          Așadar vă doresc tuturor vacanțe însorite, călătorii și amintiri multe!

P.S Poza aceasta am lipit-o pe perete în hol să o vedem în fiecare zi, să ne amintească faptul că soarele răsare în fiecare dimineaţă, iar fiecare zi este o nouă șansă pentru o aventură perfectă.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017!
Proba nr. 16

Pasiune, pune pasiune!

          „Numai o pasiune puternică, unică, nezdruncinată dă preţul adevărat vieţii.” Liviu Rebrean u       Pasiune, pune pas...