joi, 8 decembrie 2016

Doar o bucăţică ....

               "Doar o bucăţică, doar o felie, mergi pe jos acasă şi trece" - sloganul celor din jurul meu. Săptămâna aceasta am ajuns din nou un pic mai aproape de corpul visat . Raportez cu cea mai mare mândrie, imensă şi fără limite, nu m-am atins de nici măcar o bucată de prăjitură, deşi a fost ziua unui coleg şi să nu vă spun ce de bunătăţuri erau pe platou! Erau prăjituri care arătau într-un mare fel. Toată lumea se mira de gurmanda din mine, care refuza frumos şi elegant fiecare bucăţică.
               Nu ştiam ce răspuns să le dau, pentru că eram ferm convinsă că nu mă vor înţelege. Aşa că nici nu am insistat mult să le explic. Am realizat faptul că deşi erau acolo, fără limită, la doar un deget distanţă de mine, nu mă atrăgeau. Nu îmi era foame, nu îmi era poftă, nu simţeam că trebuie să mănânc doar pentru că şi cei din jurul meu fac la fel. Atunci de ce să mănânc din ele? Doar să ce ..? Să îmi umplu stomacul inutil cu zahăr, faină şi alte minuni ce mai conţineau ele?  Mâncarea trebuie să ne fie combustibil şi avem nevoie de combustibil bun, să putem funcţiona normal. Să putem să ne menţinem sănătoşi.
               Mă surprinde cum oamenii spun, " crezi că de la o bucăţică te îngraşi?" - nu , aici nu este vorba despre îngrăşare, rectific, nu mai este vorba despre îngrăşare. Este vorba despre sănătate, este vorba despre munca depusă la orele de antrenament, este vorba despre ceea ce îmi doresc eu de la corpul meu. Într-adevăr o bucăţică nu îngraşa dar azi o bucăţică, mâine o bucăţică şi balonarea şi constipaţia şi stările de oboseală, de moleşeală, lipsa concentrării se vor instala din nou. Mulţumesc nu îmi doresc.
                   Dacă vă doriţi cu adevărat o schimbare, trebuie să începeţi de la înalţime :) Totul depinde de mintea noastră. Dacă vrei o bucăţică , trebuie să fii conştient de urmări. Nu se întâmplă nimic dacă refuzi, am mai auzit şi varianta "se supără dacă nu mănânci" - De ce să se supere? Nu ai făcut nimic rău, doar ţi-ai apărat propriul corp. Nu e o jignire, e o autoapărare. Scuzele nu sunt inventate pe loc, nu sunt prefăcătorii, este purul adevăr. Acestea sunt doar scuze pentru a da iama în ceva ce ştii că nu îţi face bine, dar nu ai voinţa necesară pentru a rezista tentaţiei.


luni, 5 decembrie 2016

Ce mă motivează pe mine ?!

Despre ce mă motivează pe mine ?!

    Zilnic primesc întrebări, despre  ce sau cine mă motivează ?
.... mă motivez pe cât se poate de mult, singură ! Mai bine spus mă motivează pozele care vi le-am atașat și vouă, mă motivează hainele, rochiile, blugii din liceu,  mă motivează oglinda, mușchii care prind contur (nici nu știam că îi am :))),  mă motivează puținii oameni care cred în mine.
   Îmi place să citesc pe faimoasa rețea de socializare, poveștile de viață a multor antrenori care au reușit tot așa prin încrederea care și-au acordat-o să ajungă foarte departe. Poveștile lor de viață sunt cele mai bune lecții. Oameni simpli care au pornit de la 100 de kilograme , iar acum sunt campioni și antrenori de fitness. (bine sunt realistă, la așa ceva nu visez :D )
     Dacă tu nu ai încredere în tine, nimeni nu va avea. Dacă tu nu reușești să te ambiționezi nimeni nu o va face. Degeaba ții diete dacă nu faci sport și invers, degeaba faci sport dacă în viața de zi cu zi eșuezi. Ambiția este cea care m -a adus aici unde sunt. Niciodată nu am fost prietene, iar acu suntem de nedespărțit.
  Nu există ” Felicitări că ai putut, dar eu nu am  cum ” -  de ce nu încerci?! Crezi că mie mi-a fost ușor?
  Nu există ” Eu nu aș putea ridica greutăți, eu nu aș putea fugi pe bandă atât” - dar să vezi cum e să fugi când ești sub tratament hormonal și fiecare ton ridicat te împinge pe marginea plânsului, dar nu renunți că doar ai un țel !
Nu există ” eu nu am timp să îmi fac smoothie în fiecare dimineață” - atunci să nu te mire că la ora 12:00 vei simți o foame de lup și vei mânca tot ce îți iese în cale.
          Nu spun că este ieftin din punct de vedere financiar, dar... spun sus și răspicat că nici factura de la spital nu a fost floare la ureche.
                 Așa că decizia îți aparține !
Faci ceva pentru tine, corpul tău, sănătatea ta, sau doar te uiți .....

Pasiune, pune pasiune!

          „Numai o pasiune puternică, unică, nezdruncinată dă preţul adevărat vieţii.” Liviu Rebrean u       Pasiune, pune pas...