joi, 23 martie 2017

Vino la ByB, să te simți regină pentru o zi!

          Fiind femeie, sunt pasionată de când mă știu de arta machiajului. Am absolvit mai multe cursuri de perfecționare în acest domeniu.  Din pasiunea aceasta, s-a născut și salonul meu ”ByB”, amplasat în centrul orașului.
       Auzeam mai mereu că dacă faci ceea ce îți place nu vei mai lucra, nici măcar o zi din viața ta.  Ei bine, am auzit bine, așa și este. Ador ceea ce fac, mi-am cumpărat un spațiu, l-am amenajat după bunul meu plac, am ales să lucrez cu fete care sunt la fel de pasionate de munca lor ca și mine, și fără modestie, pot spune că ne descurcăm de minune. Asta dacă stau să analizez cei 4 ani pe care îi avem în spatele nostru, clientele fericite care ne recomandă cu mare drag, oricând. Nu ne-a fost mereu ușor, dar împreună am reușit să punem bazele unei afaceri de succes, acum însă cu atâtea saloane de înfrumusețare deschise în oraș, parcă lucrurile s-au mai încetinit puțin. Mi-am propus să revoluționez cuvântul ”salon”, dar visul meu frumos și bugetul parcă nu se-nțeleg deloc. Efectiv bugetul i-a închis ușa-n nas visului meu când acesta a început să bată tot mai mult la ușa lui.
       Mi-am propus să modernizez salonul, să devină cel mai elegant și modern salon din partea de vest a țării. Totul să fie alb, cu candelabre uriașe din sticlă, cu mărgele, oglinzi imense, scaune tapițate cu piele albă, totul să pară ieșit dintr-o revistă, un salon în care fiecare femeie care intră să se simtă regină pentru o zi, iar domnii, regi în adevăratul sens al cuvântului.
Un salon în care bunul gust, finețea și rafinamentul să se-mbine armonios.
Am găsit mobilierul, decorul, accesoriile, dar bugetul tot cu spatele stă la mine.
Sursă foto: Pinterest


Sursă foto: Pinterest


Sursă foto: Pinterest


     Într-una din zile, mă uitam cu mare drag la acest proiect de viitor, când clienta de la machiaj îmi spune:
- ”Visează...obține cu AVBS”
- Nu te-nțeleg, despre ce vorbești?
- Draga mea, ai uitat unde lucrez? Ai uitat că sunt broker bancar? Cred că azi este ziua ta cea norocoasă iar de mâine îți vezi visul împlinit. Hai să îți prezint oferta de credite. Tu îți alegi un ajutor financiar, iar eu te sfătuiesc.
   Ohhh cât de mulțumită am fost de prezentarea clientei mele. A doua zi m-am prezentat pentru împrumutul bancar. După studierea mai amănunțită a ofertelor am ales creditul pentru investiții.
         Mi s-a părut cel mai bun pentru afacerea mea. Pot lua până la  70% fără TVA din valorea achizițiilor și investițiilor, perioada de rambursare este de maxim 7 ani, iar ca și garanție se acceptă un imobil.
        Este perfect pentru mine, pentru că pot face achiziții și investiții, iar în momentul de față, de aceste lucruri am nevoie pentru a fi în top. Creditul se revizuiește anual, îmi pot continua dezvoltarea afacerii, suma creditului se stabilește în funcție de nevoile afacerii mele și de capacitatea mea de rambursare.
         M-am apucat de investit , achiziționat, renovat și încurând deschid noul salon. Mult mai plină de așteptări, de realizări, mi-am mărit echipa, da am ridicat un pic și prețurile dar nu  veți simți când veți fi răsfățate ca niște regine.
         Vă aștept și pe voi să treceți pragul salonului, însă până atunci vă las în compania celor de la
AVBS Credit
Îi gășiți pe internet la adresa: http://www.avbs.ro/credite ! Să vă fie de folos!

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017!
Proba nr. 9

Marea mea iubire, marea
          ”Mamaiaaaaaa venim!” - am strigat de nebună când am auzit marele premiu:
un weekend romantic la Mamaia pentru 2 persoane! E o nebunie! Ne-am făcut bagajul în grabă, adică mai bine zis am aruncat în geantă: 1 prosop, 2-3 rochițe, pantaloni scurți,  2 tricouri și costum de baie și la drum cu noi.                  
        Mergem la mare mai repede decât ne-am propus, nu de alta dar ne-am rezervat bilete pentru luna august. Nu e nici o problemă, când vine vorba de mare, mergem, chiar dacă suntem la 1000 de km distanță. Când te cheamă marea, nu ai cum să îi spui, nu.
         Mamaia, este destinația perfectă pentru cei care iubesc marea și distracția. Păcat că nu pot veni și prietenii noștri cu noi, dar sunt sigură că și așa ne vom distra de minune. Abia aștept să simt  briza mării, să îmi las urmele pașilor pe nisipul fin și fierbinte, să mă arunc direct în apa caldă, să sar ca și un copil cu dorința de a prinde valurile. Ne vom începe diminețile cu micul dejun luat pe malul mării că doar hotelul este la doar 25 de metri de plajă, după care ne vom arunca păturile pe nisip sub razele arzătoare ale soarelui, ne vom ”cremăli” bine și ne vom lăsa mângâiați de soare (ador, ador să stau la soare, cred că aș putea sta toată ziua, dacă nu aș avea pielea atât de sensibilă). Ce ciudă le va fi tuturor când vor vedea ce bronz am, taman în luna mai.  Pe la amiază când soarele va fi mai puternic, vom merge la un restaurant din Mamaia să luăm prânzul, neaparat pește!, după care vom  lenevi un pic în camera de hotel, apoi vom merge să ne plimbăm, abia aștept să văd din nou faleza, ador plimbările romantice de seară pe malul mării, apa este atât de caldă, iar nisipul atât de fin este o senzație ce trebuie neaparat trăită, valurile mării cum se aud în combinație cu muzica live care se aude de la fiecare terasă, te lasă fără cuvinte. Jocul naturii combinat cu jocul oamenilor, e un vis. Aștept cu nerăbdare să văd din nou răsăritul care așa bine mi s-a întipărit în suflet pentru totdeauna, abia vedeam de somn, dar a meritat acest spectacol al naturii.
            Hotelul de la Mamaia, la care vom fi cazați weekendul acesta este un hotel cu piscină, cu 2 piscine chiar, una pentru copii și una pentru adulți. Seara după plimbarea noastră romantică, mi-aș dori să mai stăm un pic în piscină, să servim  câte un cocktail, să numărăm stelele, să ne facem planuri și să trăim momentul.
         
          Weekendul va fi unul pe cinste mai ales că la hotel vor fi mai multe evenimente în această perioadă. Vom avea ocazia să-l vedem live pe cântărețul nostru preferat. Ce norocoși suntem!!       
         Cu cât citesc mai multe despre Hotel Aurora Mamaia, cu atât aștept să ajungem mai repede. Văd că are toate facilitățile necesare pentru un sejur de vis.
         Chiar acum am primit un e-mail de la ei și mi-au trimis poză cu camera în care vom fi cazați, vă arăt și vouă să vedeți cum își respectă și răsfață clienții.
          Eeeee? Ce spuneți? Frumos nu?! Cu siguranță va fi o escapadă de vis, mare, soare, apă, nisip, hotel cu piscină și primire fără reproș, îți mai trebuie ceva? Mda, să avem noroc și să prindem vreme bună, dar după  cum se anunță vor fi grade multe, perfecte pentru un weekend petrecut la Mamaia.
        Mamaia venim!

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017!
Proba nr. 8

marți, 21 martie 2017

Un diacritic îți poate schimba viața

        Prenumele meu este Beátrix-Jolán, nu este greu de ghicit faptul că sunt de naționalitate maghiară. În copilărie am avut de suferit foarte mult din această cauză și pe atunci  percepeam faptul acesta ca și pe un handicap. Nu înțelegeam de ce râd copiii de mine, mai ales că nu se auzea deloc pe accentul meu, mai ales că vorbeam mai corect românește decât mulți alți colegi de etnie română. Terminasem 4 ani de facultate când o colegă m-a întrebat mirată dacă chiar sunt de altă naționalitate, pentru că ea nu și-a dat seama, până când mi-a văzut scris numele complet, pe o listă. Ei da, când m-am maturizat am început să văd și eu cât de mult contează să înțelegi și alte limbi, mai ales în zona Bihorului. Cât de mult ne amuzam cu colegele, când  la liceu băieții din alte clase vorbeau despre noi în ungurește, iar fetele mă puneau repede să le traduc, băieții rușinați intrau rapid în clase.
           Apoi am intrat în câmpul muncii și peste tot a fost un atu faptul că vorbesc limba  maternă la nivel  avansat. Chiar colaboram la un moment dat cu un ziar, pentru traduceri pe diverse teme culinare, frumusețe etc.
          Am constatat pe propria mea piele, cât de mult contează să ai traduceri făcute ca la carte. Am trecut printr-o intervenție chirurgicală în străinătate și aveam nevoie pentru dosarul medical din România de traducerea biletului de ieșire din spital. Cunoscând exact termenul medical al tumorii care mi-a fost extirpat, mai mare mi-a fost mirarea când am văzut ce scrie pe traducerea pentru care plătisem.  Am sperat să fie ok dosarul și să nu se uite nimeni ciudat la termenul care era trecut. Am avut noroc, dosarul a fost acceptat așa. Dar am stat câteva zile cu un stres de nedescris. Consider că este foarte important, mai ales când este vorba despre niște termeni medicali să fie interpretați exact cum se numesc, nu înlocuit termenul medical cu unul uzual.
            Limba maghiară spre exemplu are multe cuvinte la care înțelesul depinde doar de diacriticul care-l însoțește, spre exemplu cuvântul bere și rând se scrie exact la fel, diferența este însă făcută de un diacritic.
           Am intrat pe pagina celor de la Agenția de traduceri Swiss Solutions și mare mi-a fost uimirea când am văzut că fac traduceri specializate în 80 de limbi.
            Nu este deloc greu să colaborezi cu ei, ceri o estimare preț pentru traduceri, personalizată, în timpul orelor de lucru, le încarci documentul dorit, ei îți răspund în 15 minute și dacă îți convine prețul ai și terminat cu umblatul prin oraș de la birou la birou. Dacă accepți să colaborezi cu ei, după realizarea și verificarea traducerii, o vor trimite către tine prin e-mail, poștă sau curier rapid.
            Din punctul meu de vedere este o modalitate foarte bine gândită, în special pentru cei care locuiesc la distanțe de oraș și nu au cum să ajungă la birourile de traducere în orele de lucru.
             realizează traduceri în diverse domenii, tehnice, financiar-bancare, juridice, medicale, marketing, etc.
             Acestea fiind spuse, nu lăsați ca un diacritic să vă  schimbe viața, apelați la cei care știu să pună punctul pe i (sau pe alte litere care au diacritice).

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017 !
Proba nr. 7
  

Pasiune, pune pasiune!

          „Numai o pasiune puternică, unică, nezdruncinată dă preţul adevărat vieţii.” Liviu Rebrean u       Pasiune, pune pas...