sâmbătă, 18 martie 2017

No ni tu, că am făcut-o și pe asta!

  Pfuuu , că luna Martie a venit până acum cu mullteeeee surprize pentru mine, chiar pot să zic că mi-am ales bine baba! Bine di tăt!!!!          Să începem cu începutul, s-a născut cel mai iubibil și drăgălaș om de pe planetă, pentru prima dată am ținut în brațe o astfel de minune, puțin stângace, puțin cu emoții dar am reușit, pe această cale îi cer iertare pentru știe el ce :))) mama lui m-a obligat :))
         Apoiiiiii am apărut în revista Slab sau Gras !! Direct pe copertă! Este o mare mare bucurie să văd că oameni care nu mă cunosc, mă recomandă drept exemplu, pe când alții care mă cunosc consideră că nu am multe în cap, mnoh Watch me !!!!
            Ceea ce mi-a adus satisfacția imensă luna aceasta a fost concursul de superbloggeri la care m-am înscris. Am luat niște note până acum!! Woaaw!! Nu îmi vine să cred, bloggul meu a ajuns să fie citit de tot mai multă lume și apreciat de oameni care nu mă cunosc, ceea ce mă face să cred că scriu cât de cât bine. Am luat 97 de puncte cu articolul pentru Delaco, despre Norișorii Pufișorii :) este articolul meu preferat, este scris din tot sufletul, este dorința mea cea mai aprinsă!
                Luna aceasta până acum mi-a demonstrat că sunt ceea ce credeam și până acum, că nu am nevoie de oameni slabi în jurul meu care prin drama lor să îmi strice viața, că nu am nevoie să îmi spună alții că pot, pentru că chiar pot!!! Ambiția mi-am demonstrat-o din nou și la antrenamente și în bucătărie :D :D așa-i băieți? :)))))))))))))))

             Așa că, dacă vă doriți ceva! Luptați! Mai am niște proiecte de realizat! Acum cu mult mai multă putere și încredere!!

joi, 16 martie 2017

Nici un pas fără mine, semnat Certificat Energetic

       Ziua:  Joi
       Ora:    10:00
       Locaţie : Cartierul Verde
       Punct ţintă   : apartament cu 2 camere, bucătărie, baie, hol, terasă, total 45 mp 
Categoria : bloc de locuinţe etaj II 
       Misiune  : Certificare energetică pentru vânzarea apartamentului
Constatări:            Nota Energetică 100,00
                     Eficienţă energetică Ridicată  
                                    Indice de emisii echivalent CO2 :  56,84 [kgco2/mp/an]   
                                                  Consum anual specific de energie 117,19[kWh/mp/an]

                                                                     Misiune îndeplinită!
     
     Am un pic de timp până la următoarea misiune așa că  mă voi prezenta rapid:
     Nume de cod: Certificat Energetic
     Misiune zilnică: lucrez sub acoperire de câţiva ani, probabil aţi  auzit de mine, mai ales când aţi vrut să vindeţi, să cumpăraţi, să închiriaţi un imobil, par un tip de temut, dar nu sunt, chiar nu sunt, vă spun pe cuvânt, vă vreau doar binele. Misiunea mea supremă este să estimez consumul de energie pentru încălzirea, climatizarea, iluminatul artificial, ventilarea mecanică şi producere de apă caldă, în două cuvinte performanţa energetică, a spaţiului vostru, adică mnah să vă fie vouă bine, cald și să nu plătiți aiurea la întreținere.          
      Când constat diverse riscuri, care vă pot pune viaţa în pericol vouă şi celor dragi, colaborez cu auditul energetic, care vine repede în ajutorul meu şi analizează construcţiile, le analizează nu glumă,  din punct de vedere tehnic şi economic.  După ce a văzut ce şi cum vă propune soluţii din domeniul tehnico- financiar în vederea îmbunătăţirii perfomanţei energetice a clădirii, pentru binele vostru desigur. Uneori colaborez şi cu termografia, ea este o situaţie pe moment dar cu ajutorul ei obţin informaţii suplimentare cu privire la zonele cu pierderi de căldură sau cu infiltraţii ridicate de aer, mi s-a recomandat să o iau lângă mine peste tot, îmi place că e tare colorată uneori, îmi ridică şi mie moralul după ce văd atâtea blocuri gri, noroc că mă mai cheamă şi la case, unele au culori tare ciudate. Uneori sunt  un tip dur, penalizez pentru multe lucruri pe care nu le găsesc în regulă, cum ar fi starea tencuielii, starea pereţilor, e jale, v-am avertizat! Chiar pot fi dur! Notele mele sunt de la A la G.
          Toată misiunea mea este asistată şi are o valabilitate de 10 ani. Deşi lucrez sub acoperire, obligatoriu mă veţi găsi pe toate clădirile pe care le vizitaţi, să mă căutaţi!
        Dacă vă interesează să lucraţi cu un spion de renume care face tot posibilul să trăiţi într-un mediu călduros, curat, aerat şi prietenos trebuie să vă prezentaţi cu următoarele acte la superiorii mei:
- o copie după schiţa apartamentului, să ştiu cam cum stă treaba pe la voi
- planul de arhitectură pentru fiecare nivel al imobilului, asta dacă aveți casă cu etaj
- releveu, dacă care cumva nu-l aveţi, vă ajută superiorii mei, că defapt o să vă măsoare, deseneze şi reprezinte la scară elementele construcţiei (o să vă măsoare, uşile, geamurile, pereţii, nu durează mult vă promit)
- trebuie să îmi precizaţi care este anul construcţiei imobilului, chiar dacă s-a construit înainte să vă naşteţi
      Puteţi lua legătura cu auditorul energetic telefonic sau online, o să vă fac o vizită scurtă de 10-15 minute la locul faptei, după achitarea prestaţiilor mele, puteţi să vă bucuraţi liniştiţi de confortul casei voastre. 
        Vă spun de pe acum: fără mine, nu vă puteţi vinde, izola termic sau închiria, imobilul. Cred că ne-am înţeles, am primit o solicitare, aşa că v-am lăsat. Misiune nouă!


Articol scris pentru Spring SuperBlog 2017!
Proba nr. 6

miercuri, 15 martie 2017

Cafeneaua visurilor

            4 octombrie 2016, mare zi, mare, deschid cafeneaua la care visez de când îmi doresc să intru în afaceri.
             Lumea a venit să mă susţină, să participe la deschiderea unei cafenele de vis.
                                                      
             Îmi doream ceva unic, ceva cu care să uimesc oamenii pasionaţi de cafea, de bun simţ, oameni pentru care savurarea cafelei este la fel de importantă ca pentru mine şi uite aşa am dat peste cei de la Francize.ro. Au venit la fix în viaţa mea şi mi-au demonstrat că pot să devin un antreprenor de succes în România zilelor noastre. Mi-au prezentat toate francizele profitabile, dar eu eram deja hotărâtă aşa că mi-am ales să deschid  .
            O cafenea cu mult suflet, în care clienţii să se simtă cât mai confortabil, să îşi poată savura cafeaua sfântă,  proaspăt prăjită şi aromată, să lucreze pe laptop sau să citească o carte, având posibilitatea de a depăna poveşti cu cei dragi, într-un ambient plăcut. Scriitorii aflaţi la început de drum să îşi poată lansa cărţile fără să aibă nevoie de spaţii cu chirii horror,  artiştii în devenire să aibă un colţ unde să îşi susţină concertele de prima clasă, mi-am propus să permit organizarea unor seminarii, ba chiar mai mult îmi doresc ca artiștii să își susțină și expozițiile în cadrul cafenelei mele, consider că avem de câştigat cu toţii. Pentru ei este o rampă de lansare, pentru mine clienţi mulţumiţi şi multe recomandări.
   Vă întrebaţi probabil cum am reuşit, pornind de la zero? Ei, hai să vă spun, avantajul de a lucra
 cu franciza. Am fost ajutată să îmi găsesc spaţiul ideal, m-au sprijinit cu designul încăperii, am primit şi primesc suport continuu, informații, îndrumări, nu sunt lăsată singură când vine vorba despre alegeri. Am aşteptat cu nerăbdare ziua aceasta, pentru că am observat că lipsea din cultura noastră un asemenea loc, eu care ador cafeaua, căutam mereu  un loc cât mai călduros  unde să-mi pot savura în linişte această plăcere nevinovată. Eram în cumpănă de idei şi majoritatea lumii mă îndruma către un start-up. Dar la prezentarea mai amănunţită am realizat că nu e ceea ce îmi doresc. Trebuia să încep de la zero, nu aveam suport necesar şi nici siguranţa unei reuşite, fiind la început nu îmi permiteam să risc, să pierd sau să nu dezvolt ceea ce mi-am propus. Pornesc cu încredere, sunt sigură pe ceea ce fac, mi-am ales atent echipa cu care să lucrez, de la început mi-am propus să îmi tratez angajaţii în mod egal, suntem o echipă mare, iar pentru reuşitele mele trebuie să îi fac şi pe ei să fie mulţumiţi. Le-am propus salarii pe măsură, le-am asigurat tot confortul unui loc de muncă la care visează orice angajat pentru a fi sigură că ei mă vor respecta şi mă vor susţine. Voi lucra alături de ei, voi fi acolo când vor avea nevoie de ajutor. Punem clientul pe primul loc, pentru mine este foarte important clientul, când iese din cafeneua mea să fie mulţumit, să ne recomande oricând şi oricui cu încredere. Facem tot posibilul să fim perfecţi!
          Dar nu o mai lungesc, deschid porţile şi vă aştept şi pe voi să savuraţi cea mai bună cafea din oraş. Ahh, nu v-am spus unde mă găsiți, foarte simplu, în centrul orașului, poți să vii cu mașina, bicicleta, pe jos sau cu tramvaiul, pentru că toate drumurile duc la Tucano Coffee!

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017 !
Proba nr. 5

Pasiune, pune pasiune!

          „Numai o pasiune puternică, unică, nezdruncinată dă preţul adevărat vieţii.” Liviu Rebrean u       Pasiune, pune pas...