Dar din dar se face Rai!

   Ne plângem atât de des de niște lucruri atât de mărunte ... apoi dintr-o dată ne dăm seama, că alții, duc o viață mult prea grea. Un destin mult prea crunt și atunci ne dăm seama că noi de fapt suntem atât de norocoși!
 Se spune că nu ai de ce să te plângi când ai vase murdare, înseamnă că ai ce mânca și o familie cu care să împarți, ar trebui să te simți chiar norocos, când te gândești la copilașii din intersecții care cerșesc, probabil ei nu s-ar plânge dacă ar avea un sfert din pâinea Ta.
   Mai avem o lună și sărbătorile ne bat la ușă, este perioada din an în care cu toții încercăm să fim mai buni, să ajutăm acolo unde destinul a luat și soarta nu a dat, este perioada în care ne place să dăruim.
   Dar ... ce ar fi dacă am ajuta tot anul nu doar preț de o lună, ce ar fi dacă am ști că există un loc în care, în fiecare lună din puținul ( sau după caz, multul) nostru, am putea da, fără comision, direct de pe cardul nostru indiferent de banca la care avem cont?!
      Poate noi ne putem lipsi de suma aceea care pentru alții reprezintă o pereche de pantofi noi, un medicament, o pâine, o șansă la o viață normală, un adăpost deasupra capului, o nouă șansă, o nouă zi. Se spune că dar din dar se face rai, haideți să ajutăm! Putem, doar să vrem.
Bursa Binelui, este singura platformă de donații online necomisionate din România, dedicată ONG -urilor din România.
Este un proiect creat și susținut de BCR, care oferă posibilitatea celor care își doresc să facă fapte bune tot anul să doneze online, simplu, sume mici de bani, care pot contribui la dezvoltarea unor proiecte locale de impact ale unor organizații mici și mijlocii. 
   Donatorii pot să susțină cu sume mici de la minimum 5 lei până la maximum 1.000 de lei, o cauză care li se pare că vibrează cu sufletul lor.
  Toate plățile sunt securizate, se procesează prin intermediul EuPlatesc.ro și nu se percepe comision!
Organizațiile non-profit, neguvernamentale, apolitice își pot crea un profil pe platforma BursaBinelui.ro și pot înregistra proiecte prin care să își prezinte activitatea, planul de fundraising, iar noi persoanele fizice putem alege să devenim voluntari pentru organizație sau să donăm pentru susținerea proiectelor. 
    Printre proiectele de sănătate vei găsi și Policlinica fără plată din Cluj, unică în România, aici se oferă gratuit pacienţilor ( oameni care chiar nu și-ar permite un consult indiferent de starea bolii) consultații medicale în 15 specialități (cardiologie, chirurgie, dermatologie, endocrinologie, ginecologie, medicină internă, medicină generală, nefrologie, neurologie, oftamologie, O.R.L., ortopedie, etc. 
   Poți alege proiecte din categoria: educație, antreprenoriat social, protecția animalelor, sport etc, aproape în fiecare județ.
Pentru a putea dona, trebuie să accesezi secțiunea "Proiecte". Ele pot fi selectate în funcție de domeniu, de organizațiile care le inițiează și implementează sau funcție de județ. 
Poți dona ca vizitator accesând butonul “Donează” din dreptul unui proiect înscris pe platforma Bursa Binelui.
După care completezi datele din fereastra “Donează”: nume, prenume, suma și adresa de e-mail.
După completare și apăsarea butonului “Donează”, vei fi direcționat pe site-ul EuPlătesc.ro, operatorul de donații al platformei Bursa Binelui, pentru finalizarea donației. 
Iar dacă ai deja un cont accesezi secțiunea "Proiecte" ca să donezi pentru proiectul pe care dorești să-l îmbrățisezi. 
  Acum te întrebi cum poți deveni voluntar? Nimic mai simplu, trebuie să intri pe pagina de profil a organizației pe care dorești să o ajuți și să apeși butonul “Voluntar”. Pe lângă donații și voluntariat, poți ajuta organizațiile de pe platformă promovând cauzele în rândul prietenilor tăi.
Avem acum cea mai bună posibilitate, este la un click distanță să faci fericit un om, un om cu care destinul nu a fost atât de blând, un om care poate se luptă acum pentru a trăi. Este la un click distanță să ajutăm, hai să participăm împreună pe această platformă de crowdfunding la schimbarea în bine.
În fiecare an, pe Bursa Binelui se organizează Campionatul de Bine – o competiție-maraton pentru atragerea de donații de către ONG-uri, la finalul căreia BCR dublează sumele atrase de primele 3 ONG-uri clasate, până în limita a 5.000 Euro. 
În 2019, Campionatul de Bine va fi lansat la începutul anului.
Acestea fiind prezentate, îți rămâne doar să vrei să ajuți și dorința Ta va deveni șansa cuiva!


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018!



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tu cum îți alegi mobilierul?

Colțul meu de rai devenit realitate

Aventuri spre necunoscut în ritm cunoscut