Independent financiar, sună prea bine, nu?!

     Independent financiar... câți dintre noi nu visăm la aceste cuvinte, cât de bine ar fi să știm că orice s-ar întâmpla la locul de muncă pe care-l considerăm sigur și neclintit, noi, vom avea o siguranță financiară a zilei de mâine. Vom avea un „mic secret financiar” doar al nostru.
    Ei bine, independența financiară este un termen destul de nou pentru noi. Atât pentru noi cei între 30-40 de ani, dar mai ales pentru părinții noștri care au muncit o viață întreagă iar acum sunt nevoiți să se descurce din pensii de 700-800 Ron.
     Probabil pentru a evita astfel de scenarii de viață, BCR, a venit cu ideea de educație financiară.
1.000 de angajați ai băncii, pregătiți să acționeze ca adevărați profesori de educație financiară, îi așteaptă în fiecare joi pe participanți, în 100 de sucursale BCR din întreaga țară. Cursurile sunt gratuite și au loc în afara orelor de lucru cu publicul ale unităților BCR.
     Misiunea celor de la Școala de Bani este de a crește calitatea vieţii prin independență financiară folosind instrumente inteligente de monitorizare financiară, evaluare și prioritizare a obiectivelor dar și metode adaptate pentru a le atinge.
   Fiecare dintre noi, are un vis ascuns, acela de a fi independent financiar. Independența financiară necesită multă muncă, nu o poți atinge dacă îți risipești toate sursele financiare de care dispui. Trebuie să avem un plan bine fixat, un țel pentru care să luptăm. Avem tendința de a cheltui inutil banii pe care îi putem folosi în alte scopuri. Trebuie să recunosc că și eu am tendința de fiecare dată când suntem la cumpărături să cumpăr lucruri de care nu mă folosesc niciodată. 
    Aici greșim cred, cu toții, cumpărăm lucruri, haine poate uneori și alimente pe care nu le folosim niciodată. 
   Banii aceștia i-am putea investi în ... ceva ce ne place, ceva ce pe viitor să ne aducă de  ce nu niște bani în plus. Dacă de exemplu avem o pasiune, putem investi puțin câte puțin până ce visul devine realitate și atunci, putem spune, că a meritat efortul. Nu ar trebui să fie un efort să fim mai atenți la banii pe care îi cheltuim.
    La cumpărături ar trebui să mergem cu o listă bine fixată și cu niște bani dedicați exclusiv cumpărăturilor, fiind siguri că nu vom depăși cele necesare, să știm care ne sunt prioritățile lunare, cheltuielile curente, iar restul de bani să-i păstrăm în plicuri sigilate :D  ... pentru unele cheltuieli neprevăzute, gen ... probleme de sănătate neașteptate, piese la mașină, reparații în casă.
   Cum încerc eu să economisesc? După vorbele celebre ale soțului meu, suntem prea săraci să cumpăram lucruri ieftine. Așadar prefer să cumpăr lucruri de calitate, dar care știu că mă vor ține, timp îndelungat, astfel că luna care vine salariul poate rămâne „intact” la capitolul vestimentație ba chiar electrocasnice și electronice.
  Într-adevăr am un plan bine definit în căpșorul meu pentru care încerc să economisesc, iar când nu reușesc investesc în cărți de specialitate.
Planul tău care este pentru a atinge independența financiară?
Cumperi tot ce vezi, tot ce îți place sau ai o limită?
Folosești metoda clasică ...cele 3 plicuri? 1. pentru cheltuieli curent ( curent, telefon, întreținere)
2. pentru cumpărături lunare ( alimente, îmbrăcăminte)
3. Necesități personale + timp liber

Până data viitoare, să ne cheltuim banii cu folos!

Acest  articol a fost scris pentru SuperBlog 2018 !

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tu cum îți alegi mobilierul?

Colțul meu de rai devenit realitate

Aventuri spre necunoscut în ritm cunoscut