Despre ... Pasiunea antrenorului ...
Consider că profesionalismul antrenorului, se vede pe exercițiile executate de pacient
Pasiunea mea pentru scris nu s-a stins iar subiectele au început să reapară în căpșorul meu, mai ales în ultima perioadă ... m -am gândit să împărtășesc cu voi ideile mele cu privire la ce înseamnă un antrenor personal bun ...
În zilele noastre tot mai multe cursuri oferă diplome în diverse ramuri ale industriei printre care se enumeră și diploma de antrenor personal. Nimic mai simplu și mai lejer ... ar spune unii, nu poate fi atât de greu să stai cu orele, să urmărești niște pacienți cum se spetesc...ei bine, după 2 ani jumate de antrenamente cu antrenor personal, care datorită meseriei pe care o practică în viața de zi cu zi, avea și acel fel de a te disciplina, ambiționa, am învățat să îmi doresc să fiu perfectă atunci când execut un exercițiu.
Am învățat să execut o genuflexiune corectă având mereu grijă la cum execut orice exercițiu încât să îmi protejez mereu spatele, am învățat să îmi țin spatele tare în momentul realizării unor exerciții cu gantere sau bară cu greutăți, sunt exerciții pe care nu am reușit nici eu să le însușesc, dar ... încerc să le execut mai mult decât corecte! Am ajuns în acel punct în care recunosc exerciții efectuate greșit, moment în care văd cât de mult contează efortul depus pentru reușită.
Un antrenor personal, ar trebui să fie atent la fiecare pacient pe care îl antrenează, indiferent de starea lui de spirit, indiferent de kilogramele pe care le are pacientul, în momentul antrenamentului pacientul este cel mai important. Să îi insufle încredere! Să-l facă să creadă că poate și atunci pacientul va putea!
Pentru că în fond și la urma urmei, omul respectiv a apelat la serviciile respectivului antrenor pentru că i-a insuflat încredere, pentru că a fost recomandat de oameni care au fost mulțumiți de rezultate.
Ochii unui antrenor bun trebuie să fie mereu ațintiți asupra pacientului, exercițiile să nu devină o povară ci o plăcere pentru cel ce le execută. În momentul în care antrenorul nu poate ajunge la un antrenament, clientul să se descurce, să îi placă ceea ce face, să îi placă ce vede în oglindă. Consider că profesionalismul antrenorului, se vede pe exercițiile executate de pacient.
Din păcate am văzut cum această pasiune a devenit pentru unii un business, de aceea sunt total de acord cu cel care spus că „dacă ți se pare scump un profesionist să vezi cât te costă un neprofesionist” ... bun, am văzut și prețuri ridicate și exerciții încurcate, e drept, de aceea, sfatul meu pentru o persoană care își dorește să ajungă la o sală de fitness și să înceapă calea lungă a transformării cu ajutorul unui antrenor, să se documenteze, să vadă ceea ce oferă antrenorul respectiv, care au fost reușitele lui, dar mai ales care este atitudinea lui față de cel care vine în fața lui și îi cere sprijinul pe un drum lung și greu.
Sursă foto: Pinterest
|
Eu am fost norocoasă, sper să fii și tu!
Până data viitoare, mișcare, sănătate și voie bună!
|
Comentarii
Trimiteți un comentariu