Jurnal de bucătărie... Vedeta : Pieptul de pui

     Mă bucură enorm de mult mesajele în care sunt întrebată ce mânănc. Încerc pe cât se poate să postez reţetele încercate mine. Nu sunt o mare master bucătăreasă, nici nu folosesc ingrediente care mai de care.   Mă limitez la ce avem acasă, bine asta cu condiţia că de obicei în weekend îmi fac proviziile, ştiind ce urmează să gătesc săptămâna care vine.          
Vi-am adus câteva reţete rapide în care ingredientul principal este pieptul de pui.

1. Piept de pui cu bulgur

  Bulgurul este o sursă bogată în carbohidraţi, cu un conţinut de fibre, proteine şi vitamine mai mare decât orezul alb, cu un indice glicemic scăzut.
Reţeta este simplă şi foarte rapidă porţia este pentru o persoană şi aveţi nevoie de următoarele:

  • 500 gr piept de pui, condimentat, tăiat fâşii, fiert sau prăjit într-o linguriţă de unt de cocos
  • 1 cană de bulgur, se pune la fiert într-o oală cu apă aprox 500ml, maxim 10 minute, până absoarbe lichidul, după care se-ntinde pe o farfurie plată pentru a se răci
  • După gust se poate condimenta cu pătrunjel tocat mărunt.
2. Piept de pui cu măr
Ştiai că mărul are acţiune diuretică, tonică şi depurativă şi este indicat în astenie, anemie, reumatism? 
Reţeta este simplă şi foarte rapidă porţia este pentru o persoană şi aveţi nevoie de următoarele: 
  • 500 gr piept de pui
  • 3 mere
  • 1 linguriţă de scorţisoară
  • 1 linguriţă unt de cocos
Într-o tigaie topim untul de cocos, adăugăm pieptul de pui tăiat cubuleţe,, sărat şi piperat, când este aproape gata, adăugăm merele tăiate cubuleţe şi linguriţa de scorţişoară. Acoperim tigaia cu un capac să se întrepătrundă bine aromele şi după 5 minute, prânzul este gata.

3. Piept de pui cu mazăre
    Mazărea oferă 16% din necesarul zilnic de acid folic, este bogată în fitonutrienţi, minerale, vitamine şi antioxidanţi, are un nivel relativ scăzut  de calorii decât fasolea.
Reţeta este simplă şi foarte rapidă porţia este pentru o persoană şi aveţi nevoie de următoarele: 
  • 500 gr piept de pui
  • 250 gr mazăre
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  Curăţăm ceapa, o călim într-o lingură de unt de cocos topit. Dăm morcovul pe răzătoare şi o adaugăm împreună cu mazărea la ceapa călită. Opţional putem pune o linguriţă de boia, adăugăm apă cât să acopere mazărea şi o lăsăm la fiert. Între timp fierbem separat şi pieptul de pui. Mâncarea de mazăre se serveşte fără răntaş.

Arhivă personală



Poftă bună la sănătate!




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tu cum îți alegi mobilierul?

Colțul meu de rai devenit realitate

Aventuri spre necunoscut în ritm cunoscut