luni, 5 iunie 2017

Jurnal de bucătărie ..Prânz jumătate-jumătate

       Prânz jumătate - jumătate este un prânz mai nou obișnuit în familia noastră. Adică o jumătate pentru mine și o jumătate pentru jumătatea mea :).  Adică, ingredientele sunt cam tot aceleași însă pentru El, folosesc carne de porc și cartofi ”normali”. Nu că lui i-ar face rău puiul și cartofii dulci, dar leguma lui preferată este porcul.
     Așa că prânzul la noi a arătat cam așa:
1 bucată piept de pui
1 bucată ceafă de porc
2 mere
1 morcov
4 cartofi
1 cartof dulce
sare ,piper
o linguriță ulei de măsline
2 linguri de apă

                                            
Arhiva personală
        Într-o tavă mare tapetată cu foaie de copt, am aranjat frumos, într-un colț ale mele adică bucata de piept de pui tăiată fâșii, 1 măr curățat de coajă tăiat fâșii, jumătate de morcov tăiat rondele și cartoful dulce tăiat rondele toate condimentate cu piper și sare. În cealaltă parte a tăvii am pus ceafa de porc, condimentată, 1 măr curățat de coajă și tăiat fâșii, rondele de morcov, cartofii curățați și tăiați fâșii toate condimentate cu piper și sare. Am stropit totul cu ulei de măsline, am adăugat 2 linguri de apă și am așezat tava în cuptor.
      Între timp am pregătit o salată homemade, din salată verde, ceapă verde, mărar și usturoi, toate din grădina noastră. Într-un bol cu apă am dizolvat o linguriță de îndulcitor și o lingură de oțet de mere. Am tocat mărunt ceapa verde, usturoiul și mărarul și împreună cu salata le-am adăugat la zeama obținută.
    Șiii, așa am servit noi prânzul împreună și totuși separat, fiecare cu ale lui bunătățuri.
Poftă bună la sănătate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce s-a citit cel mai intens

     După o pauză (nu prea dorită) m-am decis să scriu din nou cu pasiune, din suflet pentru suflet. Am făcut rapid o analiză a blogului să...