Când începi să dai alt sens vieții....

        Când totul merge bine în viața ta, nu stai nici măcar o secundă să te găndești la viață în adevăratul ei sens.
      Te trezești dimineața, fără chef de a merge la serviciu, îți faci rutina zilnică, machiaj, păr, cafea, ajungi la birou, lucrezi, lucrezi și iar lucrezi, vrei să cucerești lumea, făcând mai mult decât poți duce pentru a fi o colegă bună, faci, duci, ajungi acasă, repede niște mâncare, dacă nu ești norocoasă ca mine să ai 3 bucătării (cu 2 bucătărese), apoi te arunci în fața calculatorului, sau televizorului și stai.    Pisica sau câinele te așteaptă afară, dar tu nu ai timp, este mai importantă noua postare apărută pe rețeaua de socializare, sau cel mai nou scandal monden de pe toate canalele TV, și uite așa a trecut ziua și mâine poți să o iei de la capăt.
       E o rutină, e un cerc vicios. Asta până când ceva foarte tare nu te pleznește peste ceafă, dar atât de tare încât de atunci observi și cel mai verde fir de iarbă din grădină.
      Tu, acela care acum tocmai ai furat câteva minute din viața ta pentru a citi acest articol, ai observat azi viața din jurul tău? Ai observat florile, copacii? Ai făcut ceva pentru tine, doar pentru tine și fără a ține cont de așteptările celorlalți?
      Când te-ai plimbat ultima dată prin parc? Fără telefon? Fără griji?
      Când ai zâmbit ultima dată? Când ai ajutat un om, care știi că nu are cum să te ajute?
       Lasă mai jos linia aceea imaginară pe care ți-ai ridicat-o, nimeni nu îți va face statuie, dar tu vei pierde atât de multe, atât de multe ocazii, dacă mereu vrei să fii tu primul.
Nu ,nu mă înțelege greșit, trebuie să tinzi să ajungi sus, dar doar și numai pentru tine, nu pentru că așa vor alții!
      Nu aștepta palma aceea, pentru a trăi cu adevărat. Pentru a simți, pentru a iubi, pentru a ierta, pentru a ignora. Nu ai nevoie de oameni dramatici în jurul tău, ai nevoie de oameni cu care vă inspirați reciproc, vă ridicați și vă ajutați. Degeaba ai 100 de prieteni dacă nici unul nu îți vede lacrimile din spatele zâmbetelor. Degeaba ai 100 de prieteni dacă ceea ce faci li se pare o prostie și preferă să te ignore în loc să te-nțeleagă și să te ajute. Fiecare om vine ca o lecție în viața ta, învață lecția aceea, poate fi una bună, poate fi una rea. Oricum ai de câștigat!
       Simplifică lucrurile, nu le complica!
      Dă sens vieții tale acum din forțe proprii, înainte să fii obligat să îi dai alt sens. Fă ce îți place! Colorează, dansează, creează, ascultă muzica la maxim, fă ceva pentru tine! Fă ceva să te simți bine! Fă-ți o listă cu temerile pe care le ai! Încearcă să le depăsești!
      Eu am început! Urmează cele mai mari provocări din viața mea! Le aștept cu entuziasmul unui copil!
      Dă sens vieții tale, acum!!
    

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tu cum îți alegi mobilierul?

Colțul meu de rai devenit realitate

Aventuri spre necunoscut în ritm cunoscut