Ștrumpfița la sala de sport

         O dimineață obișnuită în satul micilor vietăți albastre. Soarele strălucește arzător pe cer, fiecare ștrumpf își începe dimineața cu ritualul bine obișnuit, florile stau perfecte sub geamurile larg deschise, firicelele de iarbă verde își revarsă mireasma peste sat, nimic nu pare să strice idila de început de primăvară.
         Ștrumpfița  se uită uimită în oglindă și își spune oftând  - 31 martie 2017 este data de lansare în România a filmului, ce mă fac? Trebuie să merg neaparat la sport, lansarea mă va găsi nepregătită, trebuie să fiu perfectă în noua mea rochiță, dar oare ce vor spune băieții când le voi spune că plec singură în oraș între oameni? Oare mă vor lăsa? Să le spun? Să nu le spun? Va trebui să plec cu mașina ștrumpfească, Istețul va avea cu siguranță de comentat, gata! nu îmi pasă de ei, plec.
       Își face ea frumos bagajul, își pregătește atent prosopel, apă, pantofi sport, haine sport și la drum.
- Unde, unde domnișoară? - sare Istețul repede în fața ei, aruncând la o parte grebla, că doar el acum tocmai se crede mare grădinar.
- Aa, știi, aa,poi cum să îți spun, știi poi eu vreau să merg la antrenament, la o sală de sport în oraș.
-Unde???!! - întreabă Istețul mirat, la A-N-T-R-E-N-A-M-E-N-T?!
- Ți-am spus, la antrenament, așa că te rog frumos lasă-mă să trec.
- Te avertizez, orașul nu este pentru o ștrumpfiță, nu te vei descurca singură, va fi foarte greu, te vor întâmpina aparate pe care nu le cunoști, am să vin cu tine, să îți arăt absolut tot, pentru că eu sunt un bărbat adevărat care le știe pe toate.
- Nu! Categoric nu, am să merg singură, zise Ștrumfița revoltată.
         Zis și făcut, peste o oră, Ștrumpfița ajunge la sala de sport. Privește speriată în jur iar în minte îi vin doar cuvintele Istețului- eu ți-am spus, nu te vei descurca, îți va fi greu, nu știi ce să faci. Ooo, nici vorbă sunt destul de isteață, de deșteaptă încât să mă descurc. Începe să se antreneze cu multă încredere, la sfârșitul orei este chiar lăudată de domnul care a ajutat-o. La întoarcere, Istețul o așteaptă plin de întrebări, dar Ștrumpfița mândră de rezultatele ei, îl lasă să vorbească singur.
        Seara la cină, le povestește tuturor despre prima ei zi de antrenament.
- Am pornit, după cum vă spuneam singură, liniște mare, nimeni nu are curajul să spună nimic.
- Chiar dacă eu am tot insistat să o însoțesc, - intervine Istețul, repede.
- Deci, te rog, nu te mai băga, dacă ascultam de tine nu plecam! Am pornit după cum vă spuneam cu mașina dar  mi s-a terminat benzina, a trebuit să merg 5 km pe jos, bine că mi-am lăsat tocurile acasă! Ooo, ce aventuri am avut, am pierdut autobuzul care mergea în direcția mea, apoi am fost nevoită să merg pe jos. Am urcat niște scări gigantice, dar noroc cu oamenii care m-au ajutat ori de câte ori am avut nevoie. Am trecut printr-un parc, acolo, m-au atacat și alergat niște câini foarte entuziasmați, ufff, am scăpat totuși vie, că m-a remarcat un copilaș și m-a luat pe bicicleta lui. 
          Am ajuns într-un final la sala de sport, chiar mă gândeam să mă întorc,  la cât am alergat, eram total epuizată,  la intrare era o tinerică simpatică care m-a recunoscut și mi-a arătat vestiarul, mi-a explicat cum pot folosi aparatele, uh, vă spun că unele sunt doar pentru oameni mari, pentru mine erau prea grele, apoi mi-a prezentat un antrenor care m-a ajutat să găsesc ganterele pe mărimea mea, mi-a arătat sala și uite așa  m-am descurcat de minune.
- Cum adică te-a recunoscut? de unde?
- Poi la intrarea în sală era un afiș, stai să vă arăt i-am făcut o poză.
M-au întrebat câte ceva despre aventură.
Le- am spus că se numește: ” Strumpfii: Satul pierdut” , dar mai multe detalii nu le-am dat, i-am invitat la lansare, mi-au propus ca de acum încolo să fiu imaginea sălii lor. Vă dați seama? Sunt dublu vedetă!!
       Vai băieți trebuie să veniți și voi! E așa hazliu, a fost aventura mea cea mai ștrumpfulească pe care am trăit-o singură, mi-a plăcut tare mult.
         Știți ce băieți?! eu merg și mâine! Trebuie să fiu o ștrumpfiță îngrijită și puternică, dacă vine Gargamel  în sat când voi sunteți plecați?! ce mă fac? Vede că sunt mereu cu rochiță și tocuri și probabil consideră că nu am destulă putere, dar se v-a înșela amarnic, că de acum sunt o Ștrumpfiță cu fiță de sală!! 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017!
Proba nr. 10

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tu cum îți alegi mobilierul?

Colțul meu de rai devenit realitate

Aventuri spre necunoscut în ritm cunoscut