Despre Puterea Cuvintelor


    Singurul nostru mod de  a comuninca cu cei din jurul nostru, il realizam prin intermediul cuvintelor.
    Cat valoreaza insa in ziua de azi cuvintele?
Cuvintele noastre sunt cele care ne definesc. De aceea trebuie mereu sa fim atenti la ce rostim, cuvantul spus, rostit, nu-l mai intoarce nimeni si nimic.
Cu un cuvant putem inalta, in acelasi timp putem cobora un om.
     Ar trebui sa folosim cuvintele pentru a ne alina durerile, pentru a ne accentua fericile, pentru a ne elimina fricile, pentru a-i ajuta pe cei care ne cer ajutorul, pentru a-i indeparta pe cei care ne vor raul. Din pacate de cele mai multe ori, incurcam aceasta ordine si cream un adevarat haos prin cuvintele rostite.
Nu poti sa ii spui unei femei care nu are copil " tu nu stii, ca nu esti mama" pentru ca, nu stii de ce nu e mama. Faptul ca tu esti mama, ar trebui sa te bucure, si te faca sa te gandesti de 2 ori inainte de a rosti astfel de cuvinte. 
Nu poti sa ii spui unui om care are greutati " va fi bine" , nu esti cititor in stele sa stii tu, cum va fi. Poti sa -l incurajezi sau sa-l intrebi cu ce il poti ajuta efectiv.
Nu poti sa ii spui unui om necajit , esti de vina pentru destinul tau, probabil stie si el acest lucru, insa prin faptul ca ii spui si tu nu-l ajuti , din contra , il arunci mai mult in adanc.
Nu poti sa spui unei familii indoliate " cu timpul va fi mai bine", ei stiu ce simt si care e timpul lor pentru a fi mai bine, asta daca exista asa ceva.
Am putea prin cuvinte, sa ne ajutam sa ne depasim necazurile, sa ne ajutam sa ne indeplinim idealurile. 
Prin cuvinte, am putea realiza atat de multe lucruri frumoase, daca am vorbii unii cu altii si nu unii despre altii.
Cuvintele noastre ne definesc. Mare atentie la ele !
Beatrix

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tu cum îți alegi mobilierul?

Colțul meu de rai devenit realitate

Aventuri spre necunoscut în ritm cunoscut