Jurnal din bucătărie mic dejun cu ou

Bună,

Azi am să vă prezint o rețetă de mic dejun rapid, sănătos, gustos și colorat:

 Pâine prăjită cu cremă cu de ou și salată de sezon


Avem nevoie de următoarele ingrediente pentru crema de ou:


  • 3 ouă (sursă excelentă de Vitamina D, B12 Ca, Fe)
  • 2 lingurițe de muștar
  • 3 linguri de cremă de brânză
  • câteva fire de arpagic (sursă excelentă de Vitamina C, K, E, Fe, Mg. Acid folic)
  • câteva fire de mărar pentru decor ( sau pătrunjel verde) frunzele de mărar conțin mici cantități de estrogen) iar pătrunjelul este sursă de Vitamina C, B, A.
  • 1 felie de pâine prăjită
  • sare, piper, după gust
 Avem nevoie de următoarele ingrediente pentru salata de sezon:
  • 1 roșie ( sursă excelentă de tiamină, niacină, vitamina C, E, K, Mg,  Potasiu, fosfor)
  • 1 castravete ( datorită calităților terapeutice poate fi utilizat ca remediu natural în tratamentul: iritațiilor intestinelor, reumatismului, gutei, arsurilor solare, constipației. De asemenea, acesta este un bun laxativ și contribuie la eliminarea toxinelor din organism.)
  • salată verde ( bogată în vitamina A şi betacaroten, vitaminele K şi C, minerale precum calciu, fier, magneziu, potasiu şi zinc, Acid folic) 
  • 1 ceapă verde (bogată în vitamina A ,B, C, săruri)
  • mărar
  • ulei de măsline
  • sare
Se fierb ouăle tari, după ce se răcesc se pisează cu o furculiță într-un bol. 
Se adaugă muștarul, brânza cremă, și arpagicul tocat mărunt. 
Se sărează, piperează după gust. 
Prăjim o felie de pâine și punem crema de ou peste ea. 
Deasupra se ornează cu mărar (pătrunjel) tocat mărunt.

Servim cu o salată de sezon.

Poftă bună la sănătate! 

Notă: Sursă foto- Arhiva personală
          Sursă nutrițională- Wikipedia

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tu cum îți alegi mobilierul?

Colțul meu de rai devenit realitate

Aventuri spre necunoscut în ritm cunoscut