Infertilitatea și viața de cuplu


        Știți voi vorba aceea ” La bine și la greu până când ...”

     Ei bine, în cazul cuplurilor care se confruntă cu infertilitatea, acel greu nu se rezumă la șosete aruncate prin casă, sau capacul ridicat de la toaletă...
      Acel greu reprezintă un drum anevoios, plin de durere, plin de speranță, plin de acceptare, plin de iertare, plin de lacrimi, plin de cheltuieli uneori peste puterea financiară.
Un drum plin de hormoni care-și fac de cap la modul cel mai serios, când dintr-o dată dintr-o femeie simpatică și drăguță te transformi într-o uraganoscorpie, căreia nu- i convine nimic, nu-i place nimic, o deranjează totul iar totul acesta depinde de acea fiolă sau tabletă care îi arată un strop de speranță.
La cele mai multe cupluri, infertilitatea vine la partea feminină ...
Partenerul de viață trebuie să fie destul de tare, de ferm și pe poziții în astfel de situații. Trebuie să știe când să vină cu umărul mai aproape, când să aducă ciocolata și când să te strângă intens în brațe fără a spune nimic.
      Cuplurile trecute prin aceste hopuri, cred eu și sper din tot sufletul că devin mai tari. Devin mai unite, aici nu mai primează iubirea cu roz și fluturași, aici primează dragostea profundă, aici primează respectul, acceptarea, aici primează dorința comună.
       Nu este ușor să-ți vezi soția pe patul de spital știind că urmează o intervenție chirurgicală pentru o sarcină extrauterină ( acum am folosit exemplul meu personal), nu poți plânge în fața ei, trebuie să fii tare ca  piatra aia tare care o ridică și pe ea și îi dă puterea pentru a merge mai departe.
     Uneori noi femeile nu înțelegem de ce partenerii noștri nu ”înțeleg” prin ce trecem, Eu cred că și ei suferă, doar că ei sunt mai tari și nouă asta ne trebuie o mână care să ne scoată din adânc, un sprijin pentru drumul care urmează, o vorbă poate uneori mai aspră pentru a nu ne pierde, noi suntem mai dispuse să ne pierdem pe drum. Dar nu trebuie să uităm că și ei suferă ... Trebuie să cooperăm ...Altfel nu va funcționa.
         Cuplurile care se luptă cu infertilitatea cresc împreună, se maturizează împreună, luptă
împreună și indiferent de finalul poveștii ... sunt câștigători!
          Nu mulți reușesc să răzbească împreună. Persoanele care nu știu cu ce vine la pachet acest diagnostic cred că totul este doar o exagerare ... doar un moft, ei bine când ți se spune că trebuie să fii împreună cu parternul la ora cu tare ... în ziua cu tare iar apoi sau înainte  să îți administrezi niște injecții lucrurile nu mai sunt chiar atât de funny. E o responsabilitate uriașă care revine pentru ambii parteneri.
             Eu cred și sper din suflet că cei 3 îngerași pe care i-am pierdut ne-au făurit, ne-au unit, ne-au făcut să fim azi cei mai buni părinți care așteaptă cu sufletul la gură sosirea lui K. pe lume. Părinți care stau cu lacrimi în ochi la fiecare ecograf, pentru că pentru noi acest copil este mai mult decât o minune.
         Tot respectul meu pentru aceste cupluri!


Comentarii

  1. Te-am descoperit întâmplător (cautand detalii legate de fibrom)...și de atunci îți urmăresc blogul. Ce veste minunata! Sa va bucurati de bebe, mai ales când vine după atâtea eforturi și experiente!!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Tu cum îți alegi mobilierul?

Colțul meu de rai devenit realitate

Aventuri spre necunoscut în ritm cunoscut