Infertilitatea Doare

Infertilitatea conform dex este ...„( Med.) Imposibilitate a femeii de a concepe un făt viu sau viabil; (impr.) sterilitate”

Infertilitatea conform societății este  ... o serie de replici acide aduse celor  care după ce se căsătoresc și trece mai mult de 1 an și nu reușesc să aibă propriul copil.
Infertilitatea conform unei femei cu acest diagnostic este ... starea aceea în care trebuie să accepți că nu poți face nimic să grăbești lucrurile, că trebuie să urmezi o serie de protocoale medicale pentru a-ți ține în sfârșit puiul în brațe.

Infertilitatea este o boală!
 Infertilitatea doare! 
Infertilitatea te izolează de restul lumii!
 Infertilitatea înseamnă un curaj imens! 
Infertilitatea înseamnă puterea unui cuplu!
Infertilitatea da, naște frustrare, chiar depresie și izolare!
Infertilitatea naște durere! 
Infertilitatea vine cu multe alte probleme la pachet, chiar de ordin financiar!
Infertilitatea are nevoie de suport, are nevoie de înțelegere, de acceptare, de sprijin!

Femeile cu acest diagnostic au nevoie de Tine! Prietene de tine, de ajutorul Tău, dar niciodată de compasiunea Ta, de vorbele aruncate în vânt.
Asociația SOS Infertilitatea este locul acela numit ACASĂ! Unde femeile cu această problemă își găsesc un gram de alinare, găsesc suportul necesar dar mai ales informațiile de care au nevoie.
Infertilitatea există, chiar dacă încă suntem în acea perioadă în care unii consideră că este o rușine și se ascund în spatele scuzelor. 
Zic să ne facem auzite! Să nu ne simțim atât de singure în această luptă pentru că nu suntem!

Parlamentul European "constată că infertilitatea este o boală recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniază faptul că rata infertilităţii este în creştere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri; invită, prin urmare, statele membre să garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilităţii". (Rezolutie a Parlamentului European, 2008)

Există grupuri de suport pe Facebook, există pagina Asociația SOS Infertilitatea unde putem să fim alături de femei care ne înțeleg, femei care se ajută reciproc, femei care deși nu se cunosc își vorbesc ca cele care au copilărit ani de zile împreună, pentru că defapt despre aceasta e vorba aici: Acceptare! Ascultare, Înțelegere, Consiliere, Susținere și Bucurie!

Susțin Asociția SOS Infertilitatea și te îndemn să dai de știre femeilor din jurul TĂU că nu sunt singure! 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tu cum îți alegi mobilierul?

Colțul meu de rai devenit realitate

Aventuri spre necunoscut în ritm cunoscut