De profesie, OM!!




       Orice meserie ai avea, încearcă să fii cel mai bun, dar nu pentru alții ci pentru Tine. Pentru satisfacția Ta sufletească și orice consecințe ar urma din ceea ce faci, Tu să fii împăcat cu Tine Însuți la finalul fiecărei zilei.
      Uneori nu ne alegem meseria, ci pur și simplu ne trezim cu ea peste noapte, alteori luptăm ani întregi să devenim cei mai buni în ceea ce ne dorim. Oricare ar fi varianta Ta, un lucru este cert!niciodată nu trebuie să uiți că în primul rând de profesie trebuie să fii OM!
   A fi OM în ziua de azi este cel mai greu lucru. Unii își vând sufletele în cel mai josnic mod doar pentru a ajunge undeva unde își doresc, fără a avea nici cele mai mici înclinații. Unii râvnesc la viața altora fără a ști ce se  ascunde în spatele reușitelor. Unii comentează, de pe margine, performanțele celuilalt însă dacă ar fi el pus în acea situație limită ar fugi mâncând pământul. Suntem cei care ne pricepem la toate și în fond la nimic. Ne place să criticăm munca altuia fără a ține cont de performanțele noastre. Sunt foarte rare persoanele care-și fac munca cu dăruire și pasiune! Iar când la adresa lor se aduc injurii, suferă cât n-au suferit poate în ani întregi.
    Pasiunea pentru meseria aleasă ar trebui să fie cea care să ne țină în mișcare, însă în momentul în care vedem că ceea ce depunem nu are nici o valoare în ochii societății devenim brusc  dezamăgiți de tot.
   Devenim atotștiutori peste noapte. Ne trezim brusc că ne pricepem la orice, dar nu știu de unde atâta curaj, pentru a face public acest lucru. Ne pricepem la stins focul în locul pompierilor, la dat sfaturi în locul psihologilor, la recomandat medicamente în locul farmaciștilor, la recomandat tratamente în locul medicilor, ne pricepem la dat sfaturi de nutriție în locul celor specializați, că deh ce poate fi atât de greu să combini una două lucruri și brusc să te trezești sănătos?

Sursă foto: Pinterest

   Consider că fiecare ar trebui să fie perfecționist strict pe nișa Lui! Dacă însă dobândește pe parcursul vieții și alte studii, atunci să aibă curajul să critice munca altuia. Fiecare își știe limitele în munca pe care o depune, dar de pe margine e atât de simplu să aduci injurii. Fiecare știe ce poate și ce nu în ceea ce face, cum ar fi să ne luăm de munca unui fotograf... de ce nu faci pozele în orice direcție, fără să ții cont de soare, de lumină, de întuneric? Constructorul, de ce se uită unde face o casă?? De ce ține cont de diverse măsurători? Profesorul de ce predă după o anumită programă? De ce nu vorbește liber despre ce îi trece prin cap? Ei bine ... exact așa este munca fiecăruia! Știe ce, de ce și când! Probabil uneori greșești în munca pe care o depui, că defapt ești și tu om, dar absolut nimeni n-are dreptul să te judece, atâta timp cât nu cunoaște mai nimic din activitatea Ta.
  Așadar oameni buni ... mai încetați să dați sfaturi acolo unde nu vă pricepeți și încercați să scoateți tot ce e mai bun din munca voastră!
  Am trăi într-o lume perfectă dacă nu ar exista atâta invidie, răutate și ură! Dacă ne-am ajuta, dacă ne-am susține, dacă ne-am vorbi.
 Până data viitoare, reușite multe!!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tu cum îți alegi mobilierul?

Colțul meu de rai devenit realitate

Aventuri spre necunoscut în ritm cunoscut