Fragilitatea vieţii

   Viaţa este al naibii de fragilă dar noi nu ne dăm seama... Amânăm, ne stresăm, ne dorim, dezvoltăm obsesii şi pe lângă toate acestea ..uităm...uităm să trăim. 
     Ne enervăm pentru orice lucru mărunt, ne amânăm ambiţiile pentru momentul potrivit, purtăm pantofi cu toc la evenimente speciale, gătim altfel la ocazii speciale, ca şi cum am trăi o eternitate. Nu ne rupem timp pentru noi pentru că ni se pare normal să alergăm după bani, carieră etc. Amânăm aducerea pe lume a unui copil din lipsa carierei de vis, din excesul ambiţiilor noastre. Ne trezim apoi într-o zi şi regretăm anii pierduţi, ani pe care nici banii, nici cariera nu ni aduc înapoi. Uităm să zâmbim, uităm să ne vorbim, uităm să ne iubim. Facem ce ne cere societatea şi ne punem mereu pe ultimul loc. Da, aşa am făcut şi eu! Aşa am trăit şi eu, am vrut carieră nu copil, am vrut să fiu un model în societate, ceva de genul lucrătorul anului. Cine mi-a mulţumit?! Nimeni!!
     În ajunul Crăciunului am primit vestea apunerii unei stele din constelaţia clasei a XII E .... la 33 de ani ....am rămas fără cuvinte, deşi ştiam că are probleme de sănătate... era şi este de necrezut că ea nu va mai zâmbi... când am fost operată îmi trimitea mesaje de încurajare... acum vorbeşte liniştea în locul ei.... Viaţa este fragilă! 
    A fost o lecţie cruntă de viaţă ... nu mai amâna nimic! Nu mai aştepta momentul potrivit pentru a face ceea ce îţi doreşti, nu mai aştepta să te sune dacă vrei să vorbeşti cu cineva, nu mai ţine supărare, încearcă să te împaci cu tine, luptă pentru tine, fă ceea ce faci pentru tine. Eşti cel mai important om din viaţa Ta. În momentul în care vei realiza acest lucru, vei fi liber, vei iubi şi vei fi iubit. 
     Nu lăsa nici un lucru mărunt să îţi strice planurile, buna dispoziţie. Nu permine nimănui să îţi smulgă sclipirea sufletului. 
Viaţa este al naibii de fragilă ... nu are buton de repornire, nu are un nou start, este acum, este aici! 
Trăieşte fiecare clipă, iubeşte, zâmbeşte, pune pasiune în tot ceea ce faci.
Dacă nu îţi place un lucru, colorează-l cu personalitatea Ta. 
Dacă nu îţi place un loc decorează-l cu zâmbetul Tău.
Trăieşte cu pasiune! Şi nu înceta niciodată să faci ceea ce crezi că îţi va face viaţa mai frumoasă, aşa îţi explic studenţia mea la 33... profesie din pasiune, din dorinţa de a trăi mai frumos, mai cu folos!

      

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tu cum îți alegi mobilierul?

Colțul meu de rai devenit realitate

Aventuri spre necunoscut în ritm cunoscut