Ce ascunde un zâmbet

” Adesea, ochii plini de farmec  care scânteiază răspândesc cele mai multe lacrimi” V. Hugo

Te-ai întrebat vreodată ce ascunde un zâmbet?

              Îți spun eu, multe, foarte multe...Poate fi un zâmbet de fericire, de iubire, de apreciere, de sinceritate, de mulțumire, de recunoștință.... dar de cele mai multe ori zâmbetele ascund mult mai multe în adâncuri. Zâmbim în poze pentru că... așa trebuie pe când de cele mai multe ori zâmbetele noastre ascund drame,  frici, temeri, ascund dureri, ascund visuri eșuate, mii de lacrimi înecate. Este mai ușor să zâmbești decât să dai explicații despre ... ce este acolo înăuntru în sufletul tău.
            Tot așa un zâmbet poate ascunde și educația bună pe care o ai, pentru a nu-i răspunde celui din fața ta, la insultele primite. Adesea zâmbim pentru că avem cei 7 ani de acasă și preferăm să ocolim o discuție în contradictoriu.
              Zâmbim când înăuntrul nostru toate se sting pentru că sunt prea puțini cei pe care îi interesează cu adevărat ce ascunde acel  zâmbet, iar pentru ceilalți ar fi o adevărată fericire să afle durerile tale, zâmbim când simțim că nu mai avem putere, pentru că pe exterior  totul trebuie să fie impecabil.
        Ar  trebui să zâmbim mai des și mai sincer nu costă nimic dar valorează atât de mult. Dar să zâmbim cu tot sufletul,  zâmbetul de pe față să-l avem și-n inimă. Să fie zâmbete pline de viață, pline de speranță, de bucurie. Niciodată nu ar trebui să ne atingem de zâmbetul cuiva. Nimeni nu are dreptul să ne fure zâmbetul din inimă și de pe buze.
Tu ai zâmbit azi?



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tu cum îți alegi mobilierul?

Colțul meu de rai devenit realitate

Aventuri spre necunoscut în ritm cunoscut