Jurnal de femeie ...

           Povestea mea este un pic alta, dar aceleași lucruri legate de estrogen, vitamina D, dureri menstruale, sângerări abundente, dureri în timpul contactului sexual.
      În vara anului 2015 am fost diagnosticată cu fibrom uterin de 10 cm, în nici două luni după o sarcină pierdută, fibromul crescuse la 12 cm, a urmat un tratament medicamentos timp de 6 luni, după care în vara anului 2016, am trecut printr-o intervenție chirurgicală unde s-a extirpat o tumoră de 7cm, care cântărea 1kg. În urma diagnosticului pus de medic, am căutat cu disperare, grupuri de suport, ajutor, femei cu care să discut, să știu la ce să mă aștept, ce va urma după... în zadar, ne închidem în noi și considerăm  că nu trebuie să discutăm crezând că așa devenim mai vulnerabili în fața celorlalți. Din acest motiv a pornit și ideea blogului meu, de a scrie, vorbi deschis despre experiența mea.
         Noi femeile ar trebui să ne ajutăm între noi, precum susține și proiectul celor de la http://eusiendometrioza.ro/ care își propun să ajute la conștientizarea endometriozei atât în rândul pacienților cât și în rândul medicilor din România, prin oferirea de informații corecte, complete și utile despre endometrioză. Ce este endometrioza defapt?  Endometrioza este o boală cronică, foarte dureroasă, cauzele apariției nefiind cunoscute. În momentul de față în România sunt diagnosticate, peste 500. 000 de femei, în diferite stadii, fără a fi luate în calcul femeile care prezintă simptome fără să aibă un diagnostic. Endometrioza este considerată principala cauză a infertilității feminine! 

Eu și Endo își propune să realizeze cât mai multe întâlniri la nivel național, pentru a veni în sprijinul femeilor care primesc acest diagnostic, în cadrul acestor întâlniri vor fi prezenți specialiști în ginecologie, chirurgi, nutriționiști, psihologi, homeopați,  specialiști care  vor ajuta la simplificarea vieții, la acceptarea acestui diagnostic și conștientizarea nevoii de a schimba ceva la stilul de viață.       Fiecare afecțiune își pune puternic amprenta pe viața noastră, avem nevoie de suport și înțelegere din partea celor din jur, dar cel mai bine ne înțeleg oamenii care au trecut sau trec prin experiența noastră. În cadrul proiectului te poți întâlni cu femei care duc aceleași lupte atât interioare cât și exterioare pe care le duci și tu, vei vedea că după ce citești testimonialele lor, vei înțelege că nu ești singură, că nu trebuie să te lași învinsă, că poți găsi suport, înțelegere și susținere reciprocă. Este cel mai important lucru, să știi că nu ești singură în lupta ta cu această afecțiune. Că ai cu cine te sfătui, ai pe cine întreba, ai de unde să îți iei putere pentru a merge mai departe, după fiecare durere, după fiecare tratament eșuat sau care la tine nu a dat roade. Nu suntem la fel și fiecare reacționează în alt mod, de aceea trebuie să încerci absolut orice, de la schimbare stilului de viață, unde eu ți-aș spune că eu am schimbat tot, gândirea, stilul de a mânca și de atunci totul este mai ușor. O gândire pozitivă, rezolvă multe probleme, reducerea stresului și punerea propriei persoane pe primul loc sunt cei mai importanți pași spre vindecare.
         Conștientizarea unei afecțiuni este primul pas spre vindecare și acceptare!
         Dacă duci și tu lupta ta cu endometrioza sau adenomioza, alătură-te grupului de pe FB, Eu și Endometrioza, pentru a vedea că nu ești singură, pentru a primi ajutorul și sprijinul de care ai nevoie, pentru a fi informată despre întâlnirile care au loc în țară, pentru a primi sfaturi și suport.
         Trebuie să știi că nu ești singură în lupta Ta! Trebuie să știi că ești puternică, ești frumoasă, ești inteligentă și totul are o rezolvare!
           Sănătate multă!!



A yellow ribbon for us Endo ladies and our supporters.
      Sursă foto : Pinterest



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tu cum îți alegi mobilierul?

Colțul meu de rai devenit realitate

Aventuri spre necunoscut în ritm cunoscut