Despre prietenii ...

          Când suntem copii, toţi sunt prietenii noştri, uneori ne mai ciondrănim, atunci intervin mămicile supărate şi agitate, ele se ceartă bine între ele ca apoi noi, în două minute să ne jucăm din nou împreună, lăsându-le pe ele bosumflate. De câte ori nu aţi trăit aceste scenarii ??
          Apoi creştem şi  ne dăm seama, defapt ce-nsemna atunci o ceartă şi ce-nseamnă acum.
Ne maturizăm şi atragem în viaţa noastră, fel şi fel de oameni. Învăţăm câte ceva de la fiecare, unii rămân, alţii aleg să plece, sau preferăm noi să ne retragem din viaţa lor în momentul în care conştientizăm că o astfel de prietenie este toxică pentru noi. Am uitat să tolerăm, ne punem orgoliile în prim plan, ne alegem prietenii în funcţie de beneficiile pe care le putem aveam în urma acestei prietenii iar pe cei care ne plac cu adevărat îi dăm la o parte, în momentul în care aceştia nu mai au ce să ne ofere.
       Sunt foarte rare prieteniile care nu se leagă din interes. Dacă ai astfel de prieteni, eşti un norocos! Oricât de mult bine i-ai fi făcut, la prima ta abatere sau la primul refuz eşti dat la o parte. Şi te doare şi te macină, până când îţi dai seama că defapt nu merită. Nimeni nu merită stresul tău, gândurile tale.
           Oamenii sunt oameni şi prin asta am cam spus totul :) Eşti bun până când ai ceva de oferit, după care eşti dat uitării.
           Tu cum ai defini prietenia?
"Friends":
Sursă foto: Pinterest

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tu cum îți alegi mobilierul?

Colțul meu de rai devenit realitate

Aventuri spre necunoscut în ritm cunoscut